COVID-19. Eficacitatea VACCINURILOR la femei și bărbați. SURPRIZĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Reacțiile alergice sunt rare
Reacțiile alergice sunt rare
Până la sfârșitul lunii aprilie, în SUA fuseseră înregistrate 10.262 cazuri de infectare cu virusului SARS-CoV-2 printre cei 101 milioane de americani complet vaccinați până la acea dată, potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Majoritatea acestor cazuri (68%) au fost înregistrate la femei.

Aceste date, după cum a menționat Business Insider, confirmă, practic, rezultatele studiilor clinice ale vaccinurilor, ce indică faptul că vaccinurile sunt mai puțin eficiente pentru femei. De exemplu, eficacitatea vaccinului Pfizer a fost de 96,4% la și de 93,7% pentru femei, la Moderna, cifrele fiind de 95,4% și, respectiv, 93,1% pentru femei, iar la Johnson & Johnson de 68,8% și  63,4%.

Invervievată de Business Insider, Sabra Klein, de la Universitateai Johns Hopkins, aceste rezultate ”dau de gândit”. Femeile au, în general, un răspuns imun mai puternic la vaccinuri decât bărbații, a spus ea. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează nivelurilor mai ridicate de estrogen, care stimulează sistemul imunitar.

O explicație posibilă, recunoaște Klein, poate fi că în prezent sunt vaccinate mai multe femei decât bărbați, iar femeile sunt mai susceptibile de a fi testate pentru COVID-19 dacă prezintă simptome ale bolii. Femeile formează, de asemenea, marea parte a personalului din domeniul sănătății, supus regulat unui control pentru depistarea infecției de coronavirus. În același timp, specialistul a subliniat că nu există date exacte care să explice statisticile departamentului.

Citește și Coronavirus. Vești PROASTE. Vor urma COVID-26 și COVID-32

Potrivit datelor CDC, în medie, persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19, au între 40 și 74 de ani. După cum a remarcat Klein, la majoritatea femeilor menopauza intervine între 40 și 60 de ani, iar acest lucru poate explica parțial de ce vaccinul a fost mai puțin eficient în acest grup. „Știm că imunitatea la femei scade la femeile aflate în postmenopauză, aceasta se datorează unei scăderi a nivelului de estrogen”, a spus ea.

În februarie, un studiu CDC a constatat că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să sufere efecte secundare după vaccinare. Experții au analizat datele de vaccinare pentru mai mult de 13,7 milioane de americani care au primit serurile Pfizer sau Moderna. Ei au concluzionat că 78,8% din reacțiile adverse apar la femeile de vârstă mijlocie. Cel mai adesea, aceștia s-au plâns de cefalee (22,4%), oboseală (16,5%) și amețeli (16,5%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel