Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Aceste date, după cum a menționat Business Insider, confirmă, practic, rezultatele studiilor clinice ale vaccinurilor, ce indică faptul că vaccinurile sunt mai puțin eficiente pentru femei. De exemplu, eficacitatea vaccinului Pfizer a fost de 96,4% la și de 93,7% pentru femei, la Moderna, cifrele fiind de 95,4% și, respectiv, 93,1% pentru femei, iar la Johnson & Johnson de 68,8% și 63,4%.
Invervievată de Business Insider, Sabra Klein, de la Universitateai Johns Hopkins, aceste rezultate ”dau de gândit”. Femeile au, în general, un răspuns imun mai puternic la vaccinuri decât bărbații, a spus ea. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează nivelurilor mai ridicate de estrogen, care stimulează sistemul imunitar.
O explicație posibilă, recunoaște Klein, poate fi că în prezent sunt vaccinate mai multe femei decât bărbați, iar femeile sunt mai susceptibile de a fi testate pentru COVID-19 dacă prezintă simptome ale bolii. Femeile formează, de asemenea, marea parte a personalului din domeniul sănătății, supus regulat unui control pentru depistarea infecției de coronavirus. În același timp, specialistul a subliniat că nu există date exacte care să explice statisticile departamentului.
Citește și Coronavirus. Vești PROASTE. Vor urma COVID-26 și COVID-32
Potrivit datelor CDC, în medie, persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19, au între 40 și 74 de ani. După cum a remarcat Klein, la majoritatea femeilor menopauza intervine între 40 și 60 de ani, iar acest lucru poate explica parțial de ce vaccinul a fost mai puțin eficient în acest grup. „Știm că imunitatea la femei scade la femeile aflate în postmenopauză, aceasta se datorează unei scăderi a nivelului de estrogen”, a spus ea.
În februarie, un studiu CDC a constatat că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să sufere efecte secundare după vaccinare. Experții au analizat datele de vaccinare pentru mai mult de 13,7 milioane de americani care au primit serurile Pfizer sau Moderna. Ei au concluzionat că 78,8% din reacțiile adverse apar la femeile de vârstă mijlocie. Cel mai adesea, aceștia s-au plâns de cefalee (22,4%), oboseală (16,5%) și amețeli (16,5%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...