COVID-19. Franţa suspendă zborurile provenite din sudul Africii
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV-2
Din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV-2
Franţa a suspendat vineri zborurile provenite din ţări ca Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini (fosta Swaziland) în mod imediat şi pentru minimum 48 de ore după detectarea în Africa de Sud a unei variante noi şi îngrijorătoare, relatează EFE.

"Aceste măsuri intenţionează să protejeze în faţa venirii acestui virus", a spus ministrul sănătăţii, Olivier Veran, care a reamintit că noua variantă se răspândeşte mai repede dar că până în acest moment există puţine cazuri.

Noua variantă identificată în Africa de Sud, numită B.1.1.529, care a condus la o cădere cu 4 % a Bursei de la Paris vineri la deschidere, îngrijorează autorităţile franceze care au informat în cursul dimineţii că vor acţiona pentru a evita intrarea acesteia pe teritoriul francez.

"Ne aflăm într-o stare de precauţie incipientă absolut justificată. Cetăţenilor francezi, care s-au întors din Africa australă în ultimele două săptămâni, le cerem să intre în legătură cu autorităţile sanitare pentru a fi diagnosticaţi", a precizat Olivier Veran.

Citește și România prelungeşte starea de ALERTĂ pentru pandemia COVID-19

Citește și După Marea Britanie, Israel blochează călătoriile din aceste țări

Ministerul Sănătăţii a indicat aceste 48 de ore vor permite începerea de consultări cu alţi membri ai Uniunii Europene pentru a obţine mai multe informaţii despre noua variantă.

Franţa se alătură astfel deciziilor luate deja de ţări ca Italia, Germania, Ţările de Jos sau Israel, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus întreruperea conexiunilor dintre UE şi această zonă a continentul african.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel