COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze", a declara joi Mike Ryan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi pentru situaţii de urgenţă, relatează EFE.

Această sarcină trebuie desfăşurată la nivel global şi, "mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente", a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele de socializare.

O altă prioritate trebuie să fie "garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate", a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, având în vedere că fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei.

Expertul irlandez a subliniat că, deşi există obiective comune precum cele citate anterior, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările.

Va fi nevoie de "câteva săptămâni" pentru a înţelege nivelul de transmisibilitate şi de virulenţă al noii variante de COVID-19 detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi numită B.1.1.529, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Experţii OMS, însărcinaţi cu monitorizarea evoluţiei coronavirusului, se întrunesc vineri pentru a stabili dacă noua varianta ar trebui clasificată drept "îngrijorătoare" sau "de urmărit", a explicat Christian Lindmeier, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul ONU de la Geneva.

Totodată, OMS a avertizat ţările în legătură cu impunerea imediată de restricţii de călătorie legate de noua variantă B.1.1.529 de coronavirus. "Permiteţi-mi să reiterez poziţia noastră oficială: OMS recomandă ţărilor să continue să aplice o abordare ştiinţifică şi bazată pe riscuri", a subliniat Christian Lindmeier.

"În acest moment, implementarea de măsuri de restricţii de călătorie nu este recomandată", a mai spus Christian Lindmeier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel