COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi
COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi
Misiunea internaţională însărcinată să stabilească originea coronavirusului SARS-CoV-2 s-a reunit pentru prima oară, în format virtual, cu experţii chinezi, a indicat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

"OMS continuă să lucreze pentru a stabili originile virusului cu scopul de a preveni viitoare epidemii", a declarat presei directorul său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"În prezent, un grup de experţi internaţionali şi-a ţinut prima reuniune virtuală cu omologii lor chinezi", a adăugat el.

Această agenţie specializată a ONU speră ca misiunea internaţională să poată să se deplaseze pe teren în China pentru a ancheta asupra virusului SARS-CoV-2, aflat la originea pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 1,2 milioane de morţi în lume de la sfârşitul anului 2019.

Descoperire cu adevărat INCREDIBILĂ despre SARS-CoV-2

"Aşteptăm cu nerăbdare ca echipa să se desfăşoare pe teren", a susţinut responsabilul pentru situaţiile de urgenţă al OMS, Michael Ryan, avertizând că este nevoie uneori de "luni, chiar ani pentru ca anchete aprofundate să fie efectuate pe teren".

Marea majoritate a cercetătorilor sunt de acord că noul coronavirus este fără îndoială apărut la lilieci, dar oamenii de ştiinţă cred că el a trecut printr-o altă specie înainte de a se transmite omului.

Comunitatea ştiinţifică internaţională şi OMS speră să descoperă această verigă lipsă cu scopul de a înţelege mai bine ce s-a petrecut, pentru a ţinti mai bine practicile cu riscuri şi a evita o nouă pandemie.

OMS doreşte să fie pus în aplicare "un ansamblu de anchete lungi şi exhaustive" atât în China, cât şi în alte ţări pentru a încerca să se stabilească originea virusului, a explicat Mike Ryan, subliniind în special că au existat cazuri de contaminare prin nurci în Europa, precum şi cazuri de animale contaminate de oameni.

Înaltul responsabil a subliniat importanţa de a nu se face în grabă aceste anchete şi de a stabili "încrederea între oamenii de ştiinţă şi între guverne".

"Este un subiect complex şi avem nevoie să obţinem răspunsurile bune. Nu un răspuns care să satisfacă necesităţile politice în mod rapid. Suntem oameni de ştiinţă", a indicat Ryan.

"Important este ca noi să cunoaştem adevărul, nu doar să efectuăm o anchetă", a insistat el.

OMS, calificată drept "marionetă a Chinei" de către Washington, a fost criticată virulent de SUA pentru că a întârziat să decreteze starea de urgenţă, în timp ce noul coronavirus a fost semnalat încă de la sfârşitul lunii decembrie în China.

De la declararea alertei sanitare internaţionale la sfârşitul lunii ianuarie, Comitetul de urgenţă al OMS asupra COVID-19 - constituit dintr-un grup de experţi ad-hoc - s-a reunit în cinci rânduri.

Cu ocazia reuniunii sale de vineri, el a publicat noi recomandări, cerând în special OMS să-şi actualizeze directivele cu privire la călătoriile internaţionale aeriene.

"Este clar că utilizarea testelor trebuie să ocupe acum un loc mult mai important decât carantina", a indicat în conferinţa de presă preşedintele Comitetului de urgenţă, profesorul Didier Houssin, subliniind "toate eforturile care au fost făcute de companiile aeriene şi de aeroporturi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel