COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi
COVID-19: Prima reuniune a EXPERȚILOR internaționali și chinezi
Misiunea internaţională însărcinată să stabilească originea coronavirusului SARS-CoV-2 s-a reunit pentru prima oară, în format virtual, cu experţii chinezi, a indicat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

"OMS continuă să lucreze pentru a stabili originile virusului cu scopul de a preveni viitoare epidemii", a declarat presei directorul său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"În prezent, un grup de experţi internaţionali şi-a ţinut prima reuniune virtuală cu omologii lor chinezi", a adăugat el.

Această agenţie specializată a ONU speră ca misiunea internaţională să poată să se deplaseze pe teren în China pentru a ancheta asupra virusului SARS-CoV-2, aflat la originea pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 1,2 milioane de morţi în lume de la sfârşitul anului 2019.

Descoperire cu adevărat INCREDIBILĂ despre SARS-CoV-2

"Aşteptăm cu nerăbdare ca echipa să se desfăşoare pe teren", a susţinut responsabilul pentru situaţiile de urgenţă al OMS, Michael Ryan, avertizând că este nevoie uneori de "luni, chiar ani pentru ca anchete aprofundate să fie efectuate pe teren".

Marea majoritate a cercetătorilor sunt de acord că noul coronavirus este fără îndoială apărut la lilieci, dar oamenii de ştiinţă cred că el a trecut printr-o altă specie înainte de a se transmite omului.

Comunitatea ştiinţifică internaţională şi OMS speră să descoperă această verigă lipsă cu scopul de a înţelege mai bine ce s-a petrecut, pentru a ţinti mai bine practicile cu riscuri şi a evita o nouă pandemie.

OMS doreşte să fie pus în aplicare "un ansamblu de anchete lungi şi exhaustive" atât în China, cât şi în alte ţări pentru a încerca să se stabilească originea virusului, a explicat Mike Ryan, subliniind în special că au existat cazuri de contaminare prin nurci în Europa, precum şi cazuri de animale contaminate de oameni.

Înaltul responsabil a subliniat importanţa de a nu se face în grabă aceste anchete şi de a stabili "încrederea între oamenii de ştiinţă şi între guverne".

"Este un subiect complex şi avem nevoie să obţinem răspunsurile bune. Nu un răspuns care să satisfacă necesităţile politice în mod rapid. Suntem oameni de ştiinţă", a indicat Ryan.

"Important este ca noi să cunoaştem adevărul, nu doar să efectuăm o anchetă", a insistat el.

OMS, calificată drept "marionetă a Chinei" de către Washington, a fost criticată virulent de SUA pentru că a întârziat să decreteze starea de urgenţă, în timp ce noul coronavirus a fost semnalat încă de la sfârşitul lunii decembrie în China.

De la declararea alertei sanitare internaţionale la sfârşitul lunii ianuarie, Comitetul de urgenţă al OMS asupra COVID-19 - constituit dintr-un grup de experţi ad-hoc - s-a reunit în cinci rânduri.

Cu ocazia reuniunii sale de vineri, el a publicat noi recomandări, cerând în special OMS să-şi actualizeze directivele cu privire la călătoriile internaţionale aeriene.

"Este clar că utilizarea testelor trebuie să ocupe acum un loc mult mai important decât carantina", a indicat în conferinţa de presă preşedintele Comitetului de urgenţă, profesorul Didier Houssin, subliniind "toate eforturile care au fost făcute de companiile aeriene şi de aeroporturi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală
Locuri de muncă
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota

pixel