COVID-19. Privește în OGLINDĂ și vei afla dacă ai OMICRON
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
În fiecare zi, alte descoperiri
În fiecare zi, alte descoperiri
Medicii americani au dezvăluit simptomele cutanate ale tulpinii Omicron, care includ decolorarea pielii, erupții cutanate, uscăciune și mâncărimi. În același timp, s-a constatat, în cazul Omicron, absența unui simptom foarte prezent la alte variante ale virusului SARS-CoV-2. 

Specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al SUA (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) au explicat că, dacă o persoană are pielea palidă, cenușie sau albastră, acest lucru ar putea indica o infecție cu tulpina Omicron. Este o complicație rară, dar în cazurile grave înseamnă o lipsă de oxigen în sânge, relatează The Sun. 

În plus, persoanele infectate dezvoltă uneori două tipuri de erupții cutanate. Una seamănă mai degrabă cu urticaria sub formă de umflături cu mâncărimi pe piele și începe cu mâncărimi severe la nivelul palmelor sau al tălpilor. Cealaltă pare ca o spuzeală, ce apare cel mai frecvent pe coate, genunchi, pe dosul palmelor și pe tălpi. 

Tulpina omicronă se poate manifesta, de asemenea, prin inflamarea pielii de pe degetele de la picioare, cu mâncărimi, bășici și umflături. Acestea pot apărea roșii sau purpurii, iar unii pacienți pot dezvolta chiar umflături dureroase sau puroi.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Imperial College London au atras atenția că riscul de reinfectare cu tulpina Omicron este de 5,4 ori mai mare comparativ cu varianta delta, scrie publicația Express.

Citește și Virusul SARS-CoV-2 nu rezistă în fața acestui produs. Îl folosește oricine

În același tip, un studiu efectuat în Africa de Sud arată că infecția cu noua tulpină poate proteja împotriva delta. Oamenii de știință au descoperit că anticorpii produși de persoanele infectate cu omicron au crescut de peste patru ori gradul de protecție împotriva delta.

Pierderea mirosului sau dificultatea de a respira este rară în cazul infecției cu omicron. "De multe ori, oamenii știau că sunt bolnavi când nu mai aveau miros și se duceau să-și facă analize. La delta, această manifestare a fost destul de prezentă, dar la omicron, pierderea mirosului este ceva foarte rar", au subliniat autorii studiului. De asemenea, această variantă a virusului nu ajunge la plămâni, ci se oprește în bronhiole și provoacă bronșiolită. "Este o boală mai ușoară", au adăugat ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel