Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
S-a ajuns la amenințări din partea cadrelor medicale și a organelor de ordin. Esther a fost avertizată că, dacă nu acceptă situația, va rămână mult timp despărțită de copilul ei. S-a supus și, de atunci tresare la fiecare SMS, la fiecare apel. De atunci, mama a primit un singur mesaj de la un grup de medici. Fără detalii, Esther era anunțată sec că fiica ei este bine.
"Nu au existat fotografii... Sunt atât de neliniștită, habar nu am care este situația fiicei mele", a declarat ea în lacrimi, blocată fiind în spitalul unde a fost internată săptămâna trecută. "Doctorul a spus că regulile din Shanghai sunt că micuții să fie trimiși în puncte desemnate, adulții în centre de carantină, separat, departe unii de ceilalți”.
Zhao este și mai panicată după ce o serie de fotografii cu copii plângând, separați de părinții lor, au devenit virale în China. Fotografiile și clipurile video postate pe platformele de socializare chineze Weibo și Douyin arătau bebeluși plângând, ținuți câte trei într-un pătuț. Într-o înregistrare video, un copil mic și plângăcios se târăște afară dintr-o cameră în care patru pătuțuri sunt împinse într-o parte a peretelui.
În timp ce Shanghai, cel mai populat oraș și principalul centru financiar al Chinei, se luptă cu cea mai mare epidemie de COVID-19 din istoria sa, povești precum cea a lui Zhao și videoclipuri cu copiii separați îi înfurie pe locuitori și ridică întrebări cu privire la costurile politicii provocate de Beijing pentru a combate răspândirea bolii.
Citește și Bilanț COVID-19. Aproape 3000 de cazuri în 24 de ore. Crește numărul de internări
"Este oribil", au scrie utilizatorii. "Cum a putut guvernul să vină cu un astfel de plan?", s-au întrebat ei. În unele cazuri, copii de doar trei luni sunt separați de mamele care îi alăptează, potrivit mesajelor de pe grupul WeChat al unui spital de carantină, preluate de Reuters. Într-o cameră descrisă într-o postare, sunt opt copii nesupravegheați.
Într-un alt caz, peste 20 de copii de la o grădiniță din Shanghai cu vârste cuprinse între cinci și șase ani au fost trimiși într-un centru de carantină fără părinții lor, a declarat o sursă familiarizată cu situația.
Ultimul focar de infecție din Shanghai a început în urmă cu aproximativ o lună, iar autoritățile i-au izolat pe toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului în cadrul unui exercițiu în două etape care a început luni. Sâmbătă, Shanghai a raportat 6.051 de cazuri asimptomatice de COVID-19 transmisă local și 260 de cazuri simptomatice pentru 1 aprilie, comparativ cu 4.144 de cazuri asimptomatice și 358 de cazuri simptomatice în ziua
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.