Covid-19. Simptome grave la copii. Trebuie să rămânem vigilenți
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
ATENȚIE! Oamenii de știință  din Marea Britanie AVERTIZEAZĂ populația
ATENȚIE! Oamenii de știință din Marea Britanie AVERTIZEAZĂ populația
În timp ce medicii britanici au lansat un semnal de alarmă în privința creșterii cazurilor de copii bolnavi, probabil de covid-19, pediatra Caroline Quach, s-a grăbit să precizeze că este vorba de cazuri rare, dar că trebuie vigilență.

Dureri abdominabile, tulburări gastro-intestinale și probleme cardiace: cazurile grave observate la unii dintre copiii internați în spitale din Marea Britanie au pus pe gânduri autoritățile sanitare locale. Este vorba despre prezența unor noi simptome legate de noul coronavirus sau ea apărut o nouă afecțiune derivată din covid-19?

”Având în vedere că sunt cazuri rare și că vorbim, prin urmare, de o alertă de vigilență, cred că în toate grupele de vârstă covid-19 se manifestă foarte diferit”, a comentat Quach, pediatru, infecționist și epidemiologist la CHU Sainte-Justine. În opinia ei, cazurile trebuie prezentate imediat comunității medicale, pentru o evaluare a cunoștințelor asupra bolii.

Citește și Covid-19. Simptomul cel mai frecvent dar care a fost ignorat

Printre altele, medicul a comparat situația cu cea raportată, în urmă cu câteva săptămâni, de colegii europeni privind manifestările dermatologice și leziunile de la degetele de la picioare asociate cu covid-19. Caroline Quach a estimat, de asemenea, că în nici un caz nu se poate trage o concluzie, dar respectivele cazuri trebuie studiate cu mare atenție, pentru că a afla mai multe despre ceea ce înseamnă bloala provocată de noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel