COVID-19. Ivermectina revine în actualitate

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Cercetătorii vor să testeze medicamentul
Cercetătorii vor să testeze medicamentul
Universitatea Oxford a anunţat miercuri că testează medicamentul antiparazitar ivermectină ca posibil tratament împotriva COVID-19, în cadrul unui studiu susţinut de guvernul britanic care are drept obiectiv vindecarea pacienţilor fără a necesita spitalizare, transmite Reuters.

Ivermectina a avut ca efect reducerea multiplicării virale în studii pe laborator, conform Universităţii Oxford care aminteşte că un mic studiu pilot a arătat că dacă acest medicament este administrat din stadiile incipiente ale bolii poate reduce încărcătura virală şi durata simptomelor la pacienţii cu forme moderate de COVID-19.

Denumit "PRINCIPLE", acest studiu susţinut de guvernul britanic a arătat în luna ianuarie că antibioticele azitromicină şi doxiciclină sunt în general ineficiente împotriva primelor stadii ale bolii COVID-19.

Deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar şi autorităţile de reglementare europene şi americane s-au arătat împotriva folosirii ivermectinei în tratarea pacienţilor cu COVID-19, acest medicament este folosit de unele ţări în acest scop, printre care şi India.

Recomandările OMS în privința utilizării Ivermectinei

"Prin includerea ivermectinei într-un studiu de dimensiuni mari, aşa cum este PRINCIPLE, sperăm să obţinem dovezi clare cu privire la cât de eficient este acest tratament împotriva COVID-19, precum şi dacă există beneficii sau pericole asociate folosirii sale", a declarat Chris Butler, unul dintre coordonatorii acestui studiu.

Persoanele ca suferă de boli grave ale ficatului, care primesc medicamentul anticoagulant warfarin sau care urmează alte tratamente despre care se ştie că interferează cu ivermectina vor fi excluşi din procesul de testare, conform reprezentanţilor Universităţii Oxford.

Ivermectina este cel de-al şaptelea tratament care este testat în cadrul acestui studiu şi care este evaluat alături de medicamentul antiviral favipiravir, conform Universităţii Oxford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel