Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Concret, oamenii de știință de la Agenția Federală de Medicină și Biologie (FMBA) din Rusia au identificat noi mutații ale virusului SARS-CoV-2, capabile să reducă eficacitatea vaccinurilor și tratamentelor terapeutice folosite în cazurile de COVID-19.
"Oamenii de știință din FMBA Rusia au identificat noi linii ale virusului SARS-CoV-2 <...> Apariția de noi linii genetice SARS-CoV-2 care provoacă mutații în regiunile variabile ale genomului viral, localizate în principal în gena proteinei Spike și, mai ales, în zona receptorilor acesteia, poate modifica proprietățile biologice ale virusului și manifestările clinice ale infecției”, se spune în comunicatul dat publicității de specialiștii ruși.
Potrivit precizărilor acestora, ”noile modifări au, de asemenea, darul de a reduce eficacitatea medicamentelor terapeutice și profilactice, inclusiv a vaccinurilor, dezvoltate și testate împotriva variantelor anterioare ale SRAS-CoV-2rus ". Demn de luat în considerare este faptul că în comunicat nu se precizează despre ce vaccinuri este vorba, adică dacă descoperirea vizează exclusiv serurile dezvoltate de ruși (au trei deja înregistrate, inclusiv Sputnik V), sau se referă și la alte vaccinuri.
Citește și Moscova, îngenunchiată de varianta Delta. Autoritățile sunt depășite
FMBA a amintit că la începutul anului 2021, au fost descoperite noi linii ale virusului SARS-CoV-2 în Rusia, caracterizate printr-o capacitate crescută de a transmitere de la o persoană la alta și prin schimbarea tabloului clinic al procesului infecțios. În plus, au fost descrise efectele „evadării” noilor variante ale virusului din acțiunea anticorpilor produși la cei care fuseseră bolnavi de covid în 2020 sau vaccinați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...