Noul vaccin COVID-19 ar putea fi fabricat la fel ca vaccinurile antigripale
Un vaccin COVID-19 care poate fi produs la nivel local în țările cu venituri mici și medii dă rezultate promițătoare în primele studii clinice, spun cercetătorii.
Vaccinul NDV-HXP-S, dezvoltat la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai din New York, folosește o versiune modificată a virusului inofensiv al bolii de Newcastle cu proteine de vârf de coronavirus pentru a învăța sistemul imunitar să recunoască și să atace virusul care provoacă COVID. Utilizând probe de sânge de la participanții la studiu, cercetătorii au descoperit că NDV-HXP-S induce proporțional mai mulți anticorpi care pot neutraliza virusul și mai puțini anticorpi neneutralizanți decât actualele vaccinuri mRNA de la Moderna (MRNA.O) sau Pfizer (PFE.N)/BioNTech , au raportat vineri pe medRxiv, înainte de a fi revizuite de colegi.
Premierul Boris Johnson lansează o lege privind "libertățile Brexitului"
"Vaccinul NDV-HXP-S a indus răspunsuri de anticorpi neutralizanți împotriva tipului sălbatic (originalul) SARS-CoV-2 care se potrivesc cu ceea ce vedem după vaccinarea cu ARNm, dar proporția de anticorpi neutralizanți în răspuns a fost mai mare pentru NDV-HXP-S", a declarat Florian Krammer de la Mount Sinai. Vaccinul poate fi fabricat la fel ca vaccinurile antigripale, la costuri reduse, în ouă de găină, la fabricile de producție a vaccinurilor antigripale din întreaga lume, a precizat echipa sa. Teste clinice timpurii cu o versiune vie sunt în curs de desfășurare în Mexic și în Statele Unite, în timp ce o versiune inactivată este testată în Vietnam, Thailanda și Brazilia, a precizat un purtător de cuvânt. De asemenea, au fost finalizate testele de etapă intermediară ale vaccinului inactivat, iar studiile pivotale randomizate sunt în curs de planificare.
Boosterul intranazal folosește un vârf de virus pentru a spori imunitatea
După ce organismul a fost "pregătit" de vaccinurile cu ARNm să recunoască și să atace coronavirusul, cercetătorii consideră că un rapel care să conțină versiuni purificate ale proteinei spike a virusului, care ar putea fi administrat intranazal, ar avea multe avantaje.
Strategia lor "Prime and Spike" utilizează un vaccin de rapel care este în prezent testat pe animale. La șoarecii cu imunitate în scădere după două doze de injecție Pfizer/BioNTech, vaccinul purificat cu proteină spike a stimulat puternic răspunsurile imunitare de primă și a doua linie la virus în nas, plămâni și sânge și a protejat împotriva dozelor letale de virus, au raportat miercuri cercetătorii pe bioRxiv, înainte de a fi revizuit de colegi. În plus, șoarecii au avut încărcături virale mai mici decât se așteptau, ceea ce ar reduce probabil transmiterea. Cu toate acestea, la șoarecii al căror sistem imunitar nu fusese "pregătit" cu vaccinul cu ARNm, vaccinul cu proteină spike nu a avut niciun efect, deoarece acesta profită de imunitatea adaptivă a organismului, bazându-se pe ceea ce sistemul imunitar a învățat de la vaccinul cu ARNm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...