Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Acest amendament implică impunerea unor amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei pentru persoanele fizice surprinse fumând în spații publice închise, la locul de muncă, în transportul public și în locurile de joacă pentru copii.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 201/2016 referitoare la condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a Legii nr. 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de produse din tutun a fost adoptată de Senat.
Actul normativ impune măsuri severe și pentru elevii care fumează în școli sau folosesc dispozitive care încurajează fumatul: „Este interzis fumatul și utilizarea tuturor produselor care conțin tutun, a țigărilor electronice, a recipientelor pentru reîncărcarea țigaretelor electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului în toate unitățile de învățământ”.
De asemenea, produsele din tutun expediate prin servicii de curierat trebuie să aibă tipărit pe colet avertismentul „Atenție! Acest pachet conține produse din tutun și/sau produse care conțin nicotină”.
Pentru persoanele juridice, amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei, iar activitatea lor poate fi suspendată timp de 30 de zile în caz de nerespectare a anumitor prevederi. Comisia juridică a adoptat modificări pentru a interzice automatizarea vânzării produselor din tutun și a dispozitivelor electronice în diverse locații, precum și vânzarea acestora către minori.
La o a doua contravenție, amenzile pentru persoanele juridice pot ajunge la 20.000 de lei, iar unitatea poate fi închisă.
Inițiatorii propunerii susțin că aceasta a fost concepută pentru a proteja sănătatea minorilor prin restricționarea accesului la produsele care le pot afecta sănătatea, cum ar fi tutunul.
Propunerea de lege extinde interdicțiile de vânzare a produselor din tutun către minori și impune măsuri în școli pentru prevenirea și controlul utilizării acestor produse. Senatul a fost prima instituție legislativă care a discutat acest proiect de lege.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...