Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Conform statisticii, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 6,1%.
La nivelul primei luni din 2019 vs ianuarie 2018, afacerile pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,6%, datorită vânzărilor de produse nealimentare (+9,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).
Citește și: Rabla 2019. Se schimbă regulile din acest an
De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în marja creşterii volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, vânzările de produse nealimentare au consemnat un salt de 8,3%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate - de 5,7%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun - de 4,7%).
Potrivit sursei citate, în ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 22,9%, ca urmare a scăderilor la vânzările de produse nealimentare (-25,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-24,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-15%).
Citește și: BREXIT. Irlanda se pregătește pentru ce-i mai rău
Totodată, în intervalul de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,9%, datorită activităţilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,6%) şi din vânzările de produse nealimentare (+3,5%). Pe de altă parte, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,2%, în ianuarie, anul curent, faţă de ultima lună din 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...