Creştere la bursa din Hong Kong, pe fondul revenirii încrederii în zona industriei jocurilor video
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursă
Bursă
Bursa din Hong Kong înregistrează creşteri pe măsură ce companiile de jocuri video se redresează.

Acțiunile la bursa din Hong Kong au înregistrat o revenire miercuri, la redeschiderea pieței, fiind susţinute de o creștere în zona companiilor producătoare de jocuri video, după ce autoritățile au promis să facă îmbunătățiri la regulile propuse, care provocaseră o cădere semnificativă a acțiunilor companiilor din domeniu.

Acțiunile din China continentală au avansat ușor, cu firmele de semiconductori conducând creșterea.

** Indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 1,7%, iar Indicele Hang Seng China Enterprises a înregistrat un avans de 2,1% la închiderea pieței.

** Indicele blue-chip CSI 300 a încheiat cu o creștere de 0,4%, iar Indicele Compus Shanghai a adăugat 0,5%.

** Acțiunile pe piața asiatică în ansamblu au crescut, urmărind un raliu pe Wall Street, pe măsură ce investitorii s-au agățat de optimismul de sfârșit de an, alimentat de așteptarea că Rezerva Federală ar putea începe să reducă ratele încă din martie viitor.

** Giganții din domeniul tehnologiei enumerați la bursa din Hong Kong au înregistrat o creștere de 2,6%, cu Tencent Holdings în creștere cu 4% și NetEase în salt de 11,9%, după scăderile semnificative înregistrate de cele două giganturi de jocuri video în sesiunea anterioară, pe fondul noilor reguli din China destinate să limiteze cheltuielile pentru jocuri video.

** Pentru a calma sentimentul pieței, organul de reglementare a jocurilor video din China - Administrația Națională de Presă și Publicație - a adoptat o tonalitate mai conciliantă, afirmând că va îmbunătăți regulile prin "studierea cu seriozitate" a opiniei publice. Aprobările pentru noi licențe au fost acordate pentru 105 de jocuri online domestice în luna decembrie, un număr mai mare decât media lunară obișnuită.

** Cu toate acestea, Indicele Anime Comic Game din China, care acoperă producătorii mai mici de jocuri listate pe piețele continentale, a închis în scădere cu 0,7%, după o cădere de 15% în cele trei sesiuni anterioare.

** Profiturile industriale din China pentru luna noiembrie au înregistrat creșteri cu două cifre pe măsură ce producția globală s-a îmbunătățit, deși cererea slabă a continuat să limiteze așteptările de creștere a afacerilor.

** Investitorii străini au cumpărat acțiuni chineze în valoare netă de 5,6 miliarde de yuani (783,97 milioane de dolari) prin Stock Connect, marcând cel mai mare flux de intrare zilnic din decembrie.

** Pe piețele din China, acțiunile în companiile de semiconductori și de energie au crescut fiecare cu 1,5%, în timp ce brokerii de valori au înregistrat un avans de 0,7%. (1 dolar = 7,1431 yuani chinezi)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel