Criptomonedele, în derivă? Speriat, Bitcoin coboară sub 30.000 dolari
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Prețul Bitcoin a scăzut, în noaptea de luni spre marți, sub importantul prag tehnic și psihologic de 30.000 de dolari, ceea ce nu s-a mai întâmplat din vara anului 2021. 

Afectată deja de mai multe săptămâni, ca întreaga piață a criptomonedelor, care suferă de pe urma creșterii aversiunii față de risc și a nervozității de pe piețele bursiere pe fondul înăspririi rapide a politicilor monetare, cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin a avut de suferit mai ales din cauza corecției indicelui Nasdaq, în condițiile în care se observă acum o corelație puternică între criptomonede și acțiunile americane.

Nasdaq tocmai a înregistrat o scădere abruptă de 10% în doar trei zile, trăgând Bitcoin în jos cu 25%, de la 40.000 de dolari la 30.000 de dolari.

O nouă etapă

Este adevărat că Bitcoin și-a revenit ulterior, urcând la aproximativ 32.000 de dolari, dar analiștii spun că această alunecare rapidă indică o stare de panică instalată pe piața criptomonedelor în ansamblul ei, ce poate anunța, la rândul ei, că se intră într-o nouă etapă de neliniște pe acest segment. 

De precizat că și această valoare de 32.000 de dolari este cu aproximativ 55% sub nivelul record de aproape 69.000 de dolari atins de Bitcoin în noiembrie 2021. Deja în primăvara anului 2021, Bitcoin s-a apropiat de 65.000 de dolari, înainte de a pierde aproape jumătate din valoare câteva luni mai târziu.

Principalele token-uri alternative nu sunt imune la aceeași tendință: Ethereum a basculat în ultimele ore la 2.200 de dolari, în timp ce al doilea cel mai mare cripto din punct de vedere al capitalizării se apropiase de 5.000 de dolari în noiembrie 2021.

Frică extremă

Acest mediu pesimist se reflectă și în indicele Crypto Fear & Greed, care măsoară sentimentul investitorilor în criptomonede. Crypto Fear & Greed tocmai a coborât la 10/100, adică în zona de "frică extremă", în timp ce săptămâna trecută a evoluat în jurul valorii de 25 și era încă în jurul valorii de 50 la începutul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel