Criza energetică în Europa. Ce se va întâmpla la Strasbourg

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au refuzat să scumpească biletele
Au refuzat să scumpească biletele
Cele opt muzee administrate de municipalitate vor fi închise începând cu 3 octombrie, fie în zilele de luni și miercuri, fie în zilele de marți și joi.

Orașul Strasbourg își va închide muzeele două zile pe săptămână și va reduce orele de funcționare a acestor instituții, a anunțat miercuri primarul EELV Jeanne Barseghian, potrivit căreia este vorba despre "o măsură de adaptare a serviciului public local" la criza energetică.

Va fi "o închidere de două zile pe săptămână în loc de o zi, cu intervale orare adaptate la prezență", a declarat primarul în timpul unei conferințe de presă consacrate creșterii prețurilor la energie și consecințelor acesteia pentru oraș.

"Vreau ca muzeele noastre să rămână accesibile", a continuat doamna Barseghian, care a refuzat să mărească prețul de intrare pentru vizitatori. "Din punct de vedere financiar (...), unele orașe o fac. Avem o taxă de intrare de 7,5 euro, iar în unele orașe aceasta este dublă. Dar nu asta este alegerea mea", a adăugat ea. În detaliu, și potrivit unei scrisori a primăriei făcută publică de site-ul Uniunii agenților Eurometropole UNSA, cele opt muzee administrate de municipalitate vor fi închise din 3 octombrie fie luni și miercuri, fie marți și joi.

De asemenea, orele de funcționare vor fi reduse, muzeele urmând să se închidă între orele 13.00 și 14.00 în fiecare zi în care sunt deschise. "Atunci când vedem că sunt puține persoane, s-ar putea ca în aceste momente să se închidă echipamentul", a continuat Jeanne Barseghian. Cu toate acestea, muzeele vor rămâne deschise șase zile pe săptămână în timpul marilor expoziții și vor respecta întâlnirile de mediere stabilite în special cu școlile.

Aceste măsuri, care au fost menționate în luna august, dar nu au fost confirmate, au ridicat semne de întrebare cu privire la politica culturală a orașului în rândul sindicatelor și al opoziției municipale. O petiție online, care deplânge faptul că Strasbourg, "a șaptea cea mai populară destinație turistică din Franța", este "primul oraș din Franța care ia o astfel de decizie", lansată de fosta primăriță a orașului Fabienne Keller și de deputatul Bas-Rhin, Bruno Studer, a adunat aproape 2.000 de semnături în câteva zile.

Citește și Britanicii ar putea fi obligați să-și spele rufele între anumite ore

Autoritățile britanice vor să încurajeze consumatorii să folosească aparatele electrocasnice consumatoare de energie, cum ar fi mașinile de spălat, în afara orelor de vârf, prin oferirea de reduceri, în încercarea de a reduce riscul întreruperilor de curent. Potrivit unor articole de presă confirmate parțial de operatorul național de rețele electrice (ESO), acesta din urmă are în vedere "recompensarea" britanicilor care adoptă un astfel de comportament virtuos cu reduceri.

Aceștia ar putea primi până la 6 lire sterline (7 euro) pentru fiecare kilowatt-oră utilizat în afara orelor de vârf, dacă își vor folosi mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase, uscătoarele de rufe sau consolele de jocuri video mai puțin între orele 17:00 și 20:00.

"Dezvoltăm un nou serviciu de care consumatorii vor putea beneficia în această iarnă și vom oferi mai multe informații în curând", a declarat un purtător de cuvânt al ESO. Potrivit cotidianului Sunday Times, operatorul va prezenta ideea acestui sistem autorității de reglementare a industriei, Ofgem, în speranța că va fi pus în funcțiune până la sfârșitul lunii octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel