Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Ultima aeronavă care a reușit această performanță a fost Concorde, rezultatul supersonic al cooperării dintre inginerii britanici și francezi.
În perioada sa de glorie, Concorde a traversat Atlanticul în timp record, în aproximativ 3,5 ore, zburând cu o viteză de peste 2.100 km/h.
Acum un start-up elvețian dorește să reducă timpul actual de călătorie de la Paris la New York de la 8 ore la doar o oră și jumătate - cu ajutorul avionului său de pasageri hipersonic, alimentat cu hidrogen.
În timp ce alte companii fac din nou experimente cu zborul supersonic, Destinus își propune să construiască primul avion comercial alimentat cu hidrogen care poate călători cu o viteză de cinci ori mai mare decât viteza sunetului și la altitudini de peste 33 km.
Compania și-a testat prototipul de aeronavă în ultimii doi ani, anunțând zboruri de testare reușite ale celui de-al doilea prototip - Eiger - la sfârșitul anului 2022.
"Prototipurile arată diferit de produsul final, deoarece produsul final are o tehnologie de propulsie foarte avansată", a declarat Bart Van Hove, șeful departamentului de studii avansate al Destinus, în timpul ediției din acest an a Salonului aeronautic de la Paris, la Le Bourget.
Investiția guvernului spaniol
În luna aprilie, compania a primit laude în materie de investiții, anunțându-și participarea la un program derulat de Ministerul spaniol al Științei, care face parte din planurile guvernului spaniol de a dezvolta zboruri supersonice alimentate cu hidrogen.
Agenția care supervizează programul ministerului, Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial, a selectat proiectul ca inițiativă strategică în cadrul Plan de Tecnologías Aeronáuticas (PTA).
Cu o investiție totală actuală de 12 milioane de euro, proiectul implică întreprinderi și centre tehnologice, precum și universități spaniole.
"Suntem încântați că am primit aceste subvenții, mai ales pentru că reprezintă un semn clar că Destinus este aliniat la liniile strategice ale Spaniei și Europei pentru a avansa zborurile pe bază de hidrogen", a declarat la momentul respectiv Davide Bonetti, vicepreședinte pentru dezvoltare comercială și produse la Destinus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...