Cu câţi ani se scurtează durata de construire a hidrocentralelor după declararea acestora proiecte de siguranţă naţională

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Vidraru. Foto: Freepik.com
Vidraru. Foto: Freepik.com
Ministrul Sebastian Burduja vorbeşte despre trecutul dar şi despre viitorul hidroenergeticii românești.

"Astăzi, 31 mai 2025, România își pleacă fruntea cu recunoștință în fața unei figuri legendare: Dorin Pavel, inginer vizionar, profesor desăvârșit, patriot autentic și părintele hidroenergeticii românești, născut exact acum 125 de ani. (...) Barajul Vidraru, unul dintre cele mai impresionante din Europa, i-a purtat semnătura. Hărțile hidroenergetice naționale – concepute de el. Iar viziunea lui, aceea că România poate deveni o forță energetică prin valorificarea inteligentă și sustenabilă a apelor sale, rămâne vie și azi.În cinstea acestui titan al ingineriei românești, continuăm să construim, să modernizăm și să apărăm cu fermitate patrimoniul hidroenergetic al țării", transmite Sebastian Burduja, ministrul Energiei, într-o postare pe Facebook.

 

"Proiectele hidroenergetice, proiecte de securitate națională"

 

"Sub mandatul meu, am inițiat Legea care declară proiectele hidroenergetice proiecte de securitate națională. Ce înseamnă asta? Că nu vom mai construi hidrocentrale în 10-15 ani, ci în 2-3 ani, așa cum o cere interesul României.

Apărăm în instanță, cu fiecare resursă legală și instituțională, hidrocentralele atacate în instanță. Nu vom permite nimănui să pună în pericol securitatea energetică a României sub pretextul unei false griji pentru natură.

Avem în implementare zeci de proiecte hidro, modernizăm capacitățile vechi și investim în tehnologii noi, pentru că energia curată nu este un moft, ci un pariu pe viitorul acestei țări.

Dorin Pavel a avut un vis. Noi avem datoria să-l ducem mai departe. Într-o lume tot mai complicată, cu provocări globale și jocuri de putere în jurul resurselor, România are obligația să fie puternică, independentă și respectată. Iar energia este coloana vertebrală a acestui proiect de țară.

Vă chem, așadar, pe toți — tineri ingineri, muncitori, profesori, investitori, decidenți — să privim spre viitor cu credință, determinare și curajul de a construi. În numele lui Dorin Pavel. În numele unei Românii care nu stă în genunchi", subliniază Sebastian Burduja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Proiect / Foto: Freepik
Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex

pixel