Cum afectează cofeina cheltuielile consumatorilor

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cum afectează cofeina cheltuielile consumatorilor
Cum afectează cofeina cheltuielile consumatorilor
Cercetătorii de la University of South Florida, European University Viadrina, Louisiana State University, SKEMA Business School și Neoma Business School au publicat un nou articol în Journal of Marketing care analizează modul în care cofeina afectează cheltuielile consumatorilor.

Studiul în curs de publicare se intitulează "Caffeine's Effects on Consumer Spending" (Efectele cafeinei asupra cheltuielilor de consum) și este semnat de Dipayan Biswas, Patrick Hartmann, Martin Eisend, Courtney Szocs, Bruna Jochims, Vanessa Apaolaza, Erik Hermann, Cristina M. López și Adilson Borge.

Cum influențează consumul unei băuturi cu cofeină comportamentul la cumpărături? Sunt clienții predispuși la cumpărături impulsive după ce au consumat cafea, ceai sau sucuri în magazine sau în reprezentanțele auto?

Acești cercetători spun că "Este important să înțelegem cum și de ce consumul de cofeină influențează cheltuielile, deoarece cofeina este unul dintre cei mai puternici stimulenți care este legal și disponibil pe scară largă".

Aproximativ 85% dintre americani consumă cel puțin o băutură cu cofeină în fiecare zi, cafeaua fiind principala sursă de cofeină, urmată de ceai și sucuri. Cofeina se găsește, de asemenea, în băuturile energizante, în ciocolată și în multe medicamente eliberate fără prescripție medicală și pe bază de rețetă.

Studiul a constatat că băutul unei băuturi cu cofeină înainte de cumpărături duce la achiziționarea mai multor articole în magazin și la creșterea cheltuielilor.

Citește mai departe pe RadioDCNes.ro

Adrian Negrescu: ”The winter is coming” pe piața imobiliară

În actualul context economic extrem de tulbure am cerut economistului Adrian Negrescu să facă pentru DCBusiness o analiză a pieței imobiliare, mai ales că TVA-ul a fost majorat de la 5 la 19%, pentru construcțiile noi.

”Creșterea TVA de la 5 la 19% și scumpirea creditelor vor îngheța piața imobiliară în acest an, iar consecintele vor fi pe măsura foamei de bani a autorităților. Să cresti din pix TVA-ul de la 5 la 19% pentru locuințe e o eroare care se va traduce în pierderi pe toate lanțurile de producție (construcții, imobiliare, mobilă, electrocasnice, etc.)”, a spus Adrian Negrescu.

Economistul a mai explicat: ”Creșterea TVA și scăderea pragului de eligibilitate de 5% de la 700.000 la 600.000 lei vor reprezenta o lovitură dură pentru marea majoritate a populației, incapabilă financiar să plătească un TVA de 19%, dar și pentru dezvoltatori, mai cu seamă că peste 70% dintre ei au deja probleme financiare”.

Analistul opinează că: ”În aceste condiții, odată cu scăderea cererii și blocajul economic, unul dintre vectorii de crestere economica din ultimul deceniu va contribui negativ la evoluția economică.

O industrie care angaja peste 120.000 de afaceri conexe, cu peste 700.000 de angajați va intra într-o iarna lungă, într-o recesiune care va spulbera mare parte din bruma de capital investit în acest sector”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Despre prosumatori
Mina Șuior
Majorarea salariilor costă
Pensiile private se modifică / Foto: Freepik
Om de afaceri la calculator / Foto: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Start-up Nation
Piața luxului a încasat o lovitură puternică / Foto: Freepik
Bursa
Foto: Freepik.com
Figurine / FOTO: Wikipedia

Japonia și curiozitățile ei: Secretul figurinelor Daruma

La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...

Previziuni / FOTO: Freepik

Adio petrol scump pentru următorii cel puțini doi ani

Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...

Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Leadership creativ
Foto: Freepik.com
Muncitor
Card bancar / Foto: Freepik
Exploatare de litiu

Experții reduc estimările pentru piața litiului

Pe fondul temerilor privind tarifele și impactul asupra...

Dolari
Donald Trump
FNGCIMM / Foto: DCBusiness

Ministrul Finanţelor, discuţii cu noua conducere a FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...

Sebastian Burduja
Cu ochii pe grafice /FOTO: Freepik
Foto: Freepik

Voucherele de vacanţă. Vestea aşteptată de bugetari

Veşti bune pentru bugetarii care aşteaptă să afle cum...

Mașină electrică / FOTO: Freepik

pixel