Astfel, aflăm că, în perioada 10-14 ianuarie 2022, Ministerul Finanțelor a plătit suma de 346.925,43 lei pentru despăgubiri CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului). Cea mai mică plată a fost de 4.944,50 de lei, la capătul opus aflându-se o plată de 128.557,00 lei. Din 14 poziții de plăți ca despăgubiri CEDO, două sunt pentru persoane juridice, restul pentru persoane fizice.
În aceeași secțiune se regăsește și lista cu veniturile salariale nete ale angajaților instituției, unde ministrul figurează cu 12.776 lei, un secretar de stat, cu 11.681 lei, un director general II, cu 11.253, un expert asistent, cu 3.671 de lei, iar un bufetier, cu 2.804 lei. În general, veniturile salariale sunt peste 4.000 de lei.
Accesând și alte rubrici, la Contracte de achiziții publice ultima informația postată datează din 2017, fiind un tabel cu toate acțiunile pentru care instituția a efectuat plăți, de la materiale de curățenie și produse pentru bugetul de protocol (cafea arabică măcinată, cafea monodoze, apă minerală și plată, cutii, pahare de unică folosință, etc), la fructe diverse, baterii și acumulatori UPS, piese de schimb. La lista obiectivelor de investiții apare un document din 2018, iar lista clădirilor ce aparține MFP, cu date legate inclusiv de consumul de energie, este din 2012.
La Ministerul Energiei, lista veniturilor salariale cuprinde mai multe rubricidecât documentul MFP. În plus avem ”gradul profesional”, ”gradația”, ”salariul de bază” și valoarea ”sporului condiții de muncă vătămătoare, care variază de la 400 și ceva de lei, la peste 1000. Ca să înțelegem despre ce este vorba, de pe site-ul Guvernului, aflăm că, ”la stabilirea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se au în vedere: existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acțiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acțiunea factorilor nocivi, existența unor condiții de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare, structura și nivelul morbidității în raport cu specificul locului de muncă”.
Citește și La ce să se aștepte românii în 2022. Va fi un an al contrastelor
Revnind la Ministerul Energiei, reiese că instituția duce lipsă de consilieri, oricum sunt multe poziții vacante. La ”Achiziții publice”, proceduri în desfășurare, se găsește un anunț din noiembrie 2019.
Angajații Ministerului Educației beneficiază, la rândul lor de spor pentru condiții de muncă vătămătoare, dar și de indemnizație de doctorat, această din urmă fiind o sumă fixă, de 950 de lei. În privința sporului, el variază de la 286 lei, în cazul unui îngrijitor, cu un venit salarial toal de 3.393 de lei. Iar la capitolul achiziții, nimic nou pe site, ultimul anunț ce datează din august 2021 fiind o ”Invitație de participare la execuție lucrări de renovare”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...