Aplicarea acestei tehnologii de către Coreea de Nord include de la modul de gestionare a virusului COVID-19 și protejarea reactoarelor nucleare până la simulări de război și supraveghere guvernamentală, potrivit unor cercetări făcute de americani.
Era de așteptat ca sancțiunile internaționale impuse din cauza programului de arme nucleare să fi împiedicat încercările Coreei de Nord de a-și asigura tehnologia necesară pentru inteligența artificială.
Totuși, se pare că Phenianul urmărește cele mai noi tehnologii, a scris autorul studiului, Hyuk Kim, de la Centrul James Martin (CNS) din California.
"Eforturile recente ale Coreei de Nord în dezvoltarea AI implică o investiție strategică pentru consolidarea digitală a țării", a scris Kim în raport, care a citat informații din surse deschise, inclusiv din presa de stat și jurnale și a fost publicat marți.
Unii dintre cercetătorii nord-coreeni în domeniul AI au colaborat cu cercetători străini, inclusiv din China, potrivit raportului.
Coreea de Nord a înființat Institutul de Cercetare a Inteligenței Artificiale în 2013, iar în ultimii ani mai multe companii au promovat produse comerciale care conțin inteligență artificială, se arată în raport.
Tehnologia comunicațiilor este puternic restricționată și monitorizată în țara izolată.
În timpul pandemiei COVID-19, Coreea de Nord a folosit inteligența artificială pentru a crea un model de evaluare a utilizării adecvate a măștilor și pentru a prioritiza indicatorii simptomelor infecției, a declarat Kim în raport.
Oamenii de știință nord-coreeni au publicat, de asemenea, cercetări privind utilizarea AI pentru menținerea siguranței reactoarelor nucleare, se mai arată în raport.
Organismul de supraveghere nucleară al ONU și experți independenți au declarat luna trecută că un nou reactor de la complexul nuclear nord-coreean Yongbyon pare să funcționeze pentru prima dată, ceea ce ar însemna o altă sursă potențială de plutoniu pentru arme nucleare.
Dezvoltarea inteligența artificială prezintă multe provocări, a scris Kim.
"De exemplu, urmărirea de către Coreea de Nord a unui program de simulare a războaielor folosind (învățarea automată) dezvăluie intenții de a înțelege mai bine mediile operaționale împotriva potențialilor adversari", a scris el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...