Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
Aplicarea acestei tehnologii de către Coreea de Nord include de la modul de gestionare a virusului COVID-19 și protejarea reactoarelor nucleare până la simulări de război și supraveghere guvernamentală, potrivit unor cercetări făcute de americani.
Era de așteptat ca sancțiunile internaționale impuse din cauza programului de arme nucleare să fi împiedicat încercările Coreei de Nord de a-și asigura tehnologia necesară pentru inteligența artificială.
Totuși, se pare că Phenianul urmărește cele mai noi tehnologii, a scris autorul studiului, Hyuk Kim, de la Centrul James Martin (CNS) din California.
"Eforturile recente ale Coreei de Nord în dezvoltarea AI implică o investiție strategică pentru consolidarea digitală a țării", a scris Kim în raport, care a citat informații din surse deschise, inclusiv din presa de stat și jurnale și a fost publicat marți.
Unii dintre cercetătorii nord-coreeni în domeniul AI au colaborat cu cercetători străini, inclusiv din China, potrivit raportului.
Coreea de Nord a înființat Institutul de Cercetare a Inteligenței Artificiale în 2013, iar în ultimii ani mai multe companii au promovat produse comerciale care conțin inteligență artificială, se arată în raport.
Tehnologia comunicațiilor este puternic restricționată și monitorizată în țara izolată.
În timpul pandemiei COVID-19, Coreea de Nord a folosit inteligența artificială pentru a crea un model de evaluare a utilizării adecvate a măștilor și pentru a prioritiza indicatorii simptomelor infecției, a declarat Kim în raport.
Oamenii de știință nord-coreeni au publicat, de asemenea, cercetări privind utilizarea AI pentru menținerea siguranței reactoarelor nucleare, se mai arată în raport.
Organismul de supraveghere nucleară al ONU și experți independenți au declarat luna trecută că un nou reactor de la complexul nuclear nord-coreean Yongbyon pare să funcționeze pentru prima dată, ceea ce ar însemna o altă sursă potențială de plutoniu pentru arme nucleare.
Dezvoltarea inteligența artificială prezintă multe provocări, a scris Kim.
"De exemplu, urmărirea de către Coreea de Nord a unui program de simulare a războaielor folosind (învățarea automată) dezvăluie intenții de a înțelege mai bine mediile operaționale împotriva potențialilor adversari", a scris el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...