Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante până la această oră în regiunile unde a fost resimţit seismul, dar autorităţile au făcut apel la prudenţă.
Seismul, la o adâncime de 18,5 kilometri, a avut loc la ora 03:20 GMT la nord de Insula Flores, în marea cu acelaşi nume, la circa 100 de kilometri de oraşul Maumere, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).
''Eram pe un câmp. Oamenii, panicaţi, au început să o ia la fugă. Încă mi-e frică'', a povestit Nuraini, un locuitori din Insula Adonara, din regiunea Flores Est.
''În regiunile cele mai apropiate de epicentru (...), nu s-au produs pagube'', a declarat pentru Metro TV Antonius Hubertus Gege Hadjon, responsabil al districtului Flores Est. Dar ''când s-a produs cutremurul, toată lumea a fugit din locuinţe''.
Primele imagini obţinute din regiunea afectată arată indonezieni părăsindu-şi în grabă locuinţele, precum şi ambuteiaje de motociclete şi vehicule îndreptându-se spre regiunile mai înalte.
''Eram la telefon când s-a produs seismul. L-am resimţit timp de 30 de secunde. A fost puternic'', a povestit Alwan, un locuitor din Buton, din sud-estul Insulei Sulawesi.
Centrul de alertă pentru tsunami din Oceanul Pacific, cu sediul la Honolulu, a precizat că nu mai există risc de tsunami. Iniţial, avertizase asupra riscului valurilor periculoase de-a lungul unei regiuni de coastă pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului.
Seismele produse la o adâncime mai mică au tendinţa de a genera mai multe pagube decât cutremurele de profunzime.
Citește și Cele mai mari ZECE amenințări din 2022. Bloomberg a făcut lista
Citește și Conflictul SUA - China benefic pentru Kim Jong Un
Citește și Șase reguli pentru a deveni BOGAȚI. Salariul NU contează
Indonezia, situată pe ''Cercul de Foc'' al Pacificului, la intersecţia mai multor plăci tectonice, se confruntă frecvent cu seisme şi erupţii vulcanice.
Arhipelagul a rămas marcat de seismul produs în 26 decembrie 2004, cu magnitudinea 9,1, în largul coastelor insulei Sumatra, care a provocat un tsunami gigantic şi a dus la moartea a 220.000 de persoane din regiune, dintre care 170.000 de victime din Indonezia.
În ianuarie, circa 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea 6,2 produs pe Insula Sulawesi, care a dărâmat numeroase construcţii din oraşul de coastă Mamuju.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...