Austeritate în numele credinței: Papa Francisc, arhitectul unei revoluții financiare
Papa Francisc, reformatorul...
Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante până la această oră în regiunile unde a fost resimţit seismul, dar autorităţile au făcut apel la prudenţă.
Seismul, la o adâncime de 18,5 kilometri, a avut loc la ora 03:20 GMT la nord de Insula Flores, în marea cu acelaşi nume, la circa 100 de kilometri de oraşul Maumere, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).
''Eram pe un câmp. Oamenii, panicaţi, au început să o ia la fugă. Încă mi-e frică'', a povestit Nuraini, un locuitori din Insula Adonara, din regiunea Flores Est.
''În regiunile cele mai apropiate de epicentru (...), nu s-au produs pagube'', a declarat pentru Metro TV Antonius Hubertus Gege Hadjon, responsabil al districtului Flores Est. Dar ''când s-a produs cutremurul, toată lumea a fugit din locuinţe''.
Primele imagini obţinute din regiunea afectată arată indonezieni părăsindu-şi în grabă locuinţele, precum şi ambuteiaje de motociclete şi vehicule îndreptându-se spre regiunile mai înalte.
''Eram la telefon când s-a produs seismul. L-am resimţit timp de 30 de secunde. A fost puternic'', a povestit Alwan, un locuitor din Buton, din sud-estul Insulei Sulawesi.
Centrul de alertă pentru tsunami din Oceanul Pacific, cu sediul la Honolulu, a precizat că nu mai există risc de tsunami. Iniţial, avertizase asupra riscului valurilor periculoase de-a lungul unei regiuni de coastă pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului.
Seismele produse la o adâncime mai mică au tendinţa de a genera mai multe pagube decât cutremurele de profunzime.
Citește și Cele mai mari ZECE amenințări din 2022. Bloomberg a făcut lista
Citește și Conflictul SUA - China benefic pentru Kim Jong Un
Citește și Șase reguli pentru a deveni BOGAȚI. Salariul NU contează
Indonezia, situată pe ''Cercul de Foc'' al Pacificului, la intersecţia mai multor plăci tectonice, se confruntă frecvent cu seisme şi erupţii vulcanice.
Arhipelagul a rămas marcat de seismul produs în 26 decembrie 2004, cu magnitudinea 9,1, în largul coastelor insulei Sumatra, care a provocat un tsunami gigantic şi a dus la moartea a 220.000 de persoane din regiune, dintre care 170.000 de victime din Indonezia.
În ianuarie, circa 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea 6,2 produs pe Insula Sulawesi, care a dărâmat numeroase construcţii din oraşul de coastă Mamuju.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Papa Francisc, reformatorul...
Scade numărul firmelor intrate...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...