Dacia conduce autoritar topul maşinilor noi cumpărate de români
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Dacia.ro
Foto: Dacia.ro
Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în România cu 6,7%, în 2022.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în România s-a situat, în 2022, la 129.328 de unităţi, în creştere cu 6,7% faţă de anul precedent, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), citate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

În acest context, clasamentul pe mărci are pe prima poziţie Dacia, cu 39.910 de unităţi, urmată de Toyota - cu 10.200 de unităţi, Hyundai (9.551), Skoda (8.669), Ford (8.645), Renault (8.443), Volkswagen (8.203), Mercedes (3.572) şi Peugeot (3.532).

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii decembrie 2022, înmatriculările de autoturisme noi, în România, au înregistrat un salt de 4,88% comparativ cu aceeaşi lună din 2021, până la un volum de 12.437 de unităţi.

În ceea ce priveşte autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară pe plan local, statistica oficială arată 22.413 de exemplare, în ultima lună a anului trecut, în scădere cu 17,7% faţă de intervalul similar din 2021.

În acelaşi timp, pe întreg anul 2022, autoturismele rulate, înmatriculate în premieră în România, au consemnat o diminuare de 20%, de la an la an, la un volum de 316.332 unităţi. 

 

Tot din categoria Auto: Tesla a bătut un nou record de livrări de autovehicule electrice

 

Producătorul de autovehicule electrice Tesla a anunţat că în 2022 a livrat peste 1,31 milioane maşini, cu 40% mai multe comparativ cu anul anterior, când a livrat 936.000 de unităţi, relatează agenţia EFE.

Compania, fondată de Elon Musk, a bătut un nou record de livrări - cifra cea nai apropiată de cea a vânzărilor, pe care nu o divulgă - şi în ultimul trimestru al anului, prin livrarea a peste 405.000 maşini, conform unui comunicat.

Însă, livrările din această ultimă parte a anului au fost mai slabe faţă de estimările analiştilor, care preconizau un nivel între 409.000 şi 433.000, potrivit firmei de consultanţă FactSet.

În ultimul trimestru din 2022, Tesla s-a confruntat cu dificultăţi de producţie în China, din cauza valului de Covid 19, şi, de asemenea, a aplicat reduceri de preţ în această ţară şi în SUA, ca urmare a scăderii cererii.

În comunicat, reprezentanţii companiei menţionează că anul a fost unul bun "în contextul problemelor importante legate de Covid şi de lanţul de furnizare, pe parcursul anului".

În datele publicate, Tesla combină livrarea de autovehicule din gama înaltă, Model S şi X cu cele mai accesibile, precum Model Y şi 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel