Danemarca și Suedia vor să acorde sprijin țărilor sărace pentru a combate schimbările climatice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Schimbări climatice / sursa foto: Freepik.com
Schimbări climatice / sursa foto: Freepik.com
Pe măsură ce nivelul de poluare crește, țările din toate părțile lumii se confruntă cu cheluieli tot mai mari. Astfel, țările bogate tind să vină cu un sprijin pentru acele state pentru care această confruntare reprezintă o provocare tot mai mare.

Danemarca și Suedia vor să investească până la 1 miliard de dolari pentru proiecte de adaptare la schimbările climatice pe piețele emergente prin acordarea de garanții de credit, conform unui oficial guvernamental danez, relatează Reuters.

Țările sunt pe punctul de a selecta trei manageri de investiții care să primească o parte din garanțiile de 100 de milioane de dolari anunțate anterior pentru împrumuturi acordate companiilor implicate în domenii precum tehnologia agricolă și conservarea apei.

Promisiunile țărilor bogate de a le ajuta pe cele mai sărace să se adapteze la schimbările climatice au încetinit în ciuda fenomenelor meteorologice extreme mai frecvente, deficitul anual de finanțare pentru adaptare situându-se între 194 și 366 de miliarde de dolari, a declarat o agenție a ONU într-un raport din noiembrie.

Aceste noi investiții acordate de cele două țări nordice ar putea include măsuri care să sprijine culturile agricole în ceea ce privește tolerarea secetei, infrastructură care poate face față condițiilor meteorologice extreme sau sisteme de supraveghere a bolilor adaptate la bolile care se dezvoltă în căldură.

Noile fonduri sunt furnizate prin Fereastra de finanțare a adaptării, o inițiativă anunțată anul trecut în cadrul discuțiilor globale privind schimbările climatice din Dubai de către un consorțiu de țări nordice și agenția americană pentru dezvoltare internațională USAID.

În cadrul programului, Fondul de investiții pentru țările în curs de dezvoltare din Danemarca și Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare Internațională din Suedia vor oferi o garanție pentru o parte din împrumuturile acordate societăților de către administratorii de investiții.

Peste 40 de manageri de investiții au depus cereri de finanțare, înainte ca lista să fie redusă la trei, a declarat Jesper Hilsted Andersen, specialist în probleme climatice în cadrul Ministerului danez de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel