"Summit-ul a reuşit să ofere camerelor de comerţ o voce la nivel global, prin care acestea îşi pot susţine proiectele în faţa guvernelor, precum şi a organismelor internaţionale, în ceea ce priveşte promovarea comerţului liber, în cadrul unor pieţe deschise şi competitive. Apartenenţa la WCF oferă CCIR o platformă importantă pentru a contribui în mod esenţial la dezvoltarea economiei şi a mediului de afaceri din România. Având în vedere contextul geopolitic actual, România a devenit o ţară extrem de importantă pentru asigurarea lanţurilor de aprovizionare şi producţie, iar prin poziţia geografică, cu ieşire la Marea Neagră şi acces la Fluviul Dunărea, România, prin Portul Constanţa şi celelalte porturi fluviale, poate reprezenta un punct de atracţie investiţional semnificativ. Astfel, pentru CCIR rămâne extrem de importantă promovarea mediului de afaceri românesc, concomitent cu facilitarea conexiunilor şi colaborărilor dintre camerele de comerţ şi membrii lor, prin promovarea schimburilor comerciale şi a investiţiilor internaţionale. În acest sens, considerăm că, cel puţin în primă fază, la nivel european se impune o uniformizare a modului de funcţionare a camerelor de comerţ printr-o legislaţie unitară adecvată", a declarat Daraban, potrivit unui comunicat al CCIR.
Mihai Daraban participă, în perioada 8-10 mai, la şedinţa Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF) şi la prima ediţie a summitului internaţional al Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC). Evenimentul are ca temă centrală "Afacerile dincolo de graniţe: IMM-urile la nivel global".
De altfel, preşedintele CCIR, în calitate de membru al Consiliului General WCF, reprezintă România în cel mai important for de conducere al organizaţiei mondiale a Camerelor de comerţ, pe perioada mandatului 2023 - 2025.
WCF este un organism non-politic şi neguvernamental al ICC. Înfiinţată iniţial în anul 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ.
Organizaţia joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte interacţiunea dintre diferite organizaţii şi camerele de comerţ din întreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajută la punerea în aplicare a iniţiativelor de consolidare a Camerelor de comerţ în economiile în curs de dezvoltare şi în economiile emergente. În momentul de faţă, există parteneriate cu mai mult de 12.000 de Camere de comerţ din întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...