Datele, transmise pentru prima dată în SUA în martie 2020, au fost „solicitate să fie retrase” de același cercetător trei luni mai târziu, în iunie, au declarat miercuri Institutul Național de Sănătate al SUA. Secvențele genetice au venit din orașul chinez Wuhan, unde a fost concentrat focarul inițial de Covid-19, relatează Bloomberg.
Motivul invocat la momentul retragerii a fost că informațiile despre secvență au fost actualizate și au fost transmise către o altă bază de date, a spus agenția. Cercetătorul a cerut eliminarea datelor „pentru a evita problemele legate de controlul versiunilor”, a spus acesta.
"Cercetătorii care depun datele în această bază de date, dețin drepturile asupra lor și pot solicita retragerea acestora", a spus agenția. „NIH nu poate specula despre motive, dincolo de intențiile declarate ale cercetătorilor”.
Originea SARS-CoV-2. Se cere o anchetă ”fără interferențe”
Dispariția secvențelor genetice din baza de date ridică întrebări cu privire la ce alte informații din focarul de la Wuhan au fost protejate, a declarat virologul american Jesse Bloom, care a făcut publică descoperirea că lipsesc datele respective, la începutul acestei săptămâni. Bloom, care a recuperat ulterior informațiile, a declarat că nu oferă detalii definitive cu privire la locul sau modul în care a provenit virusul.
Politicienii și oamenii de știință din întreaga lume sunt din ce în ce mai frustrați de eforturile Chinei de a devia o investigație cu privire la originile coronavirusului, în special posibilitatea ca acesta să fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Deși o echipă de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat China la începutul acestui an pentru o investigație, nu li s-a permis accesul la datele brute, iar concluzia că virusul probabil a făcut saltul de la animale, a fost criticată ca prematură.
Președintele SUA, Joe Biden, a ordonat agențiilor de informații americane să cerceteze din nou problema, în timp ce China a negat cu tărie că laboratorul din Wuhan ar avea vreo legătură cu focarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...