Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
François Mousnier a fost un burghez bogat din Issoudun, un mic oraș din regiunea Centre-Val de Loire. A murit fără urmași în 1883, dar a lăsat instrucțiuni foarte precise în testamentul său. Potrivit Franceinfo , familiile defavorizate din oraș încă mai beneficiază de generozitatea lui.
De mai bine de 140 de ani, o parte din averea lui François Mousnier este redistribuită anual celor trei gospodării cele mai defavorizate din Issoudun. În aprilie 2023, familiile desemnate au primit în medie 11.000 de euro.
Criterii sociale
Alegerea câștigătorilor se face în baza unor criterii sociale bine definite, cum ar fi venitul pe cap de membru al familiei, numărul de copii, vârsta, șanse de încadrare în muncă, condiții de trai. Toate aceste informații trebuie trecute în cererile tip pe care cei care doresc să primească din moștenirea lui Mousnier, trebuie să le completeze la fiecare început de an. După care, un juriu compus din membri ai consiliului municipal și din comercianți locali stabilesc schemele de ajutor care vor fi aplicate de la caz la caz, totul fiind aprobat prin vot.
În acest an, unul dintre câștigători este o mamă singură în vârstă de 47 de ani care lucrează într-o fabrică. Această sumă neașteptată îi va permite femeii să își schimbe mașina. În urmă cu doar câțiva ani, ea nu putea nici măcar să viseze la un astfel de ajutor.
O condiție eliminată
Într-adevăr, primarul André Laignel a solicitat recent o revizuire a condițiilor de acordare a banilor. ”Până acum, doar bărbatul, în calitate de cap de familie, dar și de membru cinstit și merituos al comunității, putea fi ales pentru a beneficia de acest sprijin financiar. O clauză care datează însă din secolul al XIX-lea, când în societate domneau alte reguli, se ghida după alte principii, după alte percepții, mamele singure fiind excluse din acest sistem. Acum lucrurile s-au schimbat”, a explicat edilul.
Această modificare a testamentului a dus la o explozie a cererilor: anul acesta au fost depuse 53 de solicitări. Au fost alese doar femei. Primarul a reamintit presei naționale că această moștenire, cu mult timp în urmă, a permis orașului să devină proprietarul a "câteva sute de hectare de pădure și două ferme". Datorită acestor achiziții, primăria obține venituri din închirierea și vânzarea de lemn, ceea ce îi permite să finanțeze moștenirea pentru a-i ajuta din nou pe locuitorii cei mai defavorizați din Issoudun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...