Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Returnarea sau schimbarea unui produs cumpărat
Ai vrut să returnezi sau să schimbi un obiect vestimentar, dar nu ai păstrat chitanța? Ar trebui să pui deoparte chitanţele primite de la diverse articole vestimentare, accesorii sau încălţăminte, măcar 30 de zile sau atâtea câte cere politica de returnare a magazinului de unde ai achiziționat, scrie Stiridinlume. Sunt magazine care pot primi produsele înapoi de până la un an de zile. Poate nu ai posibilitatea să verifici fiecare produs în parte, dacă are mici defecte, dar îți dorești să îl porţi cu plăcere. Ori poate ai achiziționat o pereche de încălțăminte care nu este atât de comodă precum credeai.
Pe baza chitanței, poți returna produsele înapoi. Atenție! Perioada de returnare a produsului se va face diferit în funcție de magazine, iar condiția de returnare, la cele mai multe dintre articole, este să aibă încă eticheta intactă, însă, sunt magazine care nu au o astfel de regulă. Întrebați de fiecare dată la casă care sunt politicile de returnare ale produselor. Pentru achiziţiile online, este mult mai ușor de păstrat o evidență, pentru că toate comenzile rămân înregistrate într-un sistem, pe baza unui cont de client.
Cum te ajută bonurile să economiseşti bani
Acestea pot fi folosite pentru a economisi. Când încerci să faci un buget sau să păstrezi unul pe care l-ai stabilit la data de început de lună, sau din momentul în care ai primit salariul, chitanțele păstrate îţi permit să ţii un jurnal de cheltuieli. Chiar dacă plătești cu cardul și ne putem ajuta de aplicațiile de home bank pentru a vedea pe ce am cheltuit banii, atunci când plătim cash, nu putem păstra evidența, decât pe baza bonului. Ținând o evidență a cumpărăturilor, oamenii pot economisi bani, chiar din lucrurile minore și ieftine pe care le cumpără, dar sunt inutile sau nefolosite, de obicei.
Trucul care te poate ajuta să beneficiezi de o garanţie mai lungă
Pentru produsele electronice primeşti garanție, dar va fi nevoie să păstrezi chitanţele primite la cumpărare, împreună cu garanţia. În cazul în care există un defect sau aparatul se deteriorează în decurs de unul sau doi ani după achiziţionare, poţi folosi garanţia primită. Există posibilitatea să prelungești garanția cu încă unul, doi sau mai mulți ani. Acest lucru te poate ajuta să nu fie nevoie să schimbi un produs ce se defectează imediat după ce a ieșit din garanția de unul sau doi ani, potrivit RTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.