De ce Macron crede că regulile europene privind AI „nu sunt o idee bună”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Emmanuel Macron / FOTO: https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/photos_by
Emmanuel Macron / FOTO: https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/photos_by
Aflat la Toulouse, unde a prezentat planul de investiții ”France 2030” dedicat inovației, Emmanuel Macron s-a declarat neîncrezător în noile reglementări europene privind inteligența artificială (AI).

Șeful statului francez nu vede cu ochi buni decizia Bruxelles-ului privind inteligența artificială (AI). Nu, Macron nu are încredere în aceste noi reguli gândite, negociate și aprobate de Uniunea Europeană. 

„Vom fi primul loc din lume în care, pe așa-numitele modele de AI fundamentale, vom reglementa mult mai mult decât alții”, și-a explicat liderul de la Palatul Elysee punctul de vedere. 

Deși salutată de Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, și de o bună parte a organismului politic francez, reglementarea AI îl sperie pe președintele Republicii, care face apel la „evaluarea” implementării acordului în următoarea perioadă. 

„Dacă pierdem lideri sau pionieri din această cauză, va trebui să regântim totul”, consideră Macron. Desigur, a continuat el, ”putem impune reguli cu implementare mai rapidă și efect mai puternic comparativ cu măsurile adoptate de principalii noștri concurenți, dar îmi este teamă că, luând-o pe acest drum vom ajunge să reglementăm lucruri pe care nu le vom mai putea produce sau inventa”, a continuat Macron. 

Suntem încă foarte departe

După trei zile de negocieri intense între statele membre și Parlamentul European, colegislatorii UE au convenit asupra unui text care ar trebui să promoveze inovația pe Vechiul Continent, limitând în același timp posibilele excese ale acestor tehnologii foarte avansate. O modalitate de a regla inteligența artificială fără a-i pune bețe în roate. Această a doua chestiune este cea care nu-i dă pace președintelui francez. 

„Franța este, fără îndoială, țara lider în ceea ce privește inteligența artificială, cot la cot cu britanicii. Dar, spre deosebire de noi, ei nu vor avea acest regulament în privința modelelor de bază ale AI. Iar asta în condițiile în care suntem foarte departe de chinezi și americani”, a spus el.

„Nu este niciodată o idee bună și, prin urmare, trebuie să fim întotdeauna la viteza potrivită și, în orice caz, la ritmul potrivit”, a concluzionat Emmanuel Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel