De ce mediul de afaceri nu va mai fi niciodată același după războiul din Ucraina

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
De ce mediul de afaceri nu va mai fi niciodată același după războiul din Ucraina
De ce mediul de afaceri nu va mai fi niciodată același după războiul din Ucraina
După iinvadarea Ucrainei, lumea afacerilor nu va mai fi niciodată la fel. Procurorul general adjunct al SUA (DAG), Lisa Monaco, a declarat recent că „peisajul geopolitic al lumii este mai provocator și mai complex ca niciodată. Cel mai proeminent exemplu este, desigur, invadarea Ucrainei de către Rusia.” Este „nimic mai puțin decât o provocare fundamentală pentru normele internaționale, suveranitatea și statul de drept care stau la baza societății noastre”. Acest lucru este cu atât mai actualu în climatul de afaceri.

Într-o serie de 5 părți, publicația JDSupra abordează modul în care afacerile nu vor mai fi niciodată la fel și cum o confluență de evenimente a schimbat mediul de business pentru totdeauna. Brandon Daniels, Chief Executive Officer (CEO) al Exiger, a luat parte la inițiativa publicației. În cadrul articolului sunt explorate schimbările irevocabile în lanțul de aprovizionare, sancțiunile comerciale și economice, lupta anticorupție, securitatea cibernetică, socială și guvernanță (ESG). 

Potrivit lui Daniels, „atunci când ne gândim la sancțiunile economice, nu este vorba doar de o luare în considerare a sancțiunilor economice implementate; este o considerație mai amplă a „unui set cuprinzător de politici economice și comerciale care au fost codificate în legislație, prin reglementări care stabilesc tonul pentru sancțiunile viitoare”.

Doi precursori ai dezvoltării răspunsului SUA privind sancțiunile economice și comerciale la invazia rusă a Ucrainei au fost creșterea sancțiunilor economice și comerciale utilizate de Administrația Trump și, cel mai semnificativ, adoptarea Legii de autorizare a apărării naționale la 1 ianuarie 2020, care a inclus Legea împotriva spălării banilor (AML) din 2020. Aceasta a fost prima actualizare a legilor federale AML de când Patriot Act a fost adoptat după 9/11. Ambele evoluții aparent disparate au pregătit scena astfel încât Rusia a invadat Ucraina, iar Administrația Biden, împreună cu majoritatea democrațiilor occidentale, a impus sancțiuni economice și comerciale în foarte scurt timp împotriva anumitor indivizi ruși, companii rusești și împotriva Rusiei însăși.

Guvernul SUA și-a intensificat, de asemenea, aplicarea sancțiunilor economice și comerciale în ultimii câțiva ani. DAG Monaco a spus că trei astfel de cazuri au dus la peste 1 miliard de dolari în amenzi și penalități numai în ultimii 10 ani. Cu toate acestea, „ceea ce ați văzut în ultimele luni este cu totul altceva... Sfera de aplicare a sancțiunilor impuse Rusiei de către Statele Unite și aliații săi este de un nou ordin de mărime... Noi investim resurse în aplicarea sancțiunilor, și ați văzut și veți continua să vedeți rezultate.” Într-adevăr, ea a catalogat aplicarea sancțiunilor economice și comerciale drept „noul FCPA”. Dar nu doar războiul din Ucraina a determinat un nou nivel de intensitate și angajament față de aplicarea sancțiunilor. Am întors un colț în abordarea noastră. În ultimele două luni, am anunțat această schimbare majoră, descriind sancțiunile drept „noul FCPA”.

Citește mai departe pe DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un bărbat își alimentează mașina la o benzinărie / Foto: Unsplash

Cât costă benzina și motorina la început de săptămână

Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...

Buletin de vot / FOTO: Facebook AEP
CEC Bank / Ilustrație: Oana Pavelescu
BCE
Bună dimineața! Să aveți o zi de neuitat!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik
Este nevoie de redresare
Lacătul pe ușă
COP29 BAKU / FOTO: https://cop29.az/en/media-hub/media-gallery/35/album?slide=8
Garage DDD / FOTO: Captură ecran
Toyota
Donald Trump / Foto: Flickr, Casa Albă

Echipa Donald Trump II: Loialitate în slujba unei ambiții

Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...

În laboratoare / FOTO: https://www.leti-cea.fr/cea-tech/leti/Pages/presse/Phototheque.aspx
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Unicredit

UniCredit exclude relocarea sediului central în Germania

Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...

Unilever / FOTO: Freepik

Unilever vrea să renunțe la o serie de produse alimentare

Este o manevră care face parte din planurile de...

foto: pexels.com
O colaborare de succes
Bună dimineața! Să aveți o zi minunată!
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com

pixel