Coreea de Nord a declarat luni că a testat o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid și rază intermediară, în cadrul unei curse tot mai intense pentru generația viitoare de rachete cu rază lungă, greu detectabile și interceptabile, transmite Reuters.
Statele Unite, China, Rusia și alte țări au dezvoltat, de asemenea, arme hipersonice în ultimii ani.
Rachetele hipersonice lansează în mod tipic o încărcătură explozivă care se deplasează la peste cinci ori viteza sunetului, adică aproximativ 6.200 km pe oră, manevrând adesea la altitudini relativ joase.
În ciuda numelui lor, analiștii spun căprincipala caracteristică a armelor hipersonice nu este viteza - care uneori poate fi egalată sau depășită de încărcăturile explozive ale rachetelor balistice tradiționale - ci manevrabilitatea.
La o întâlnire-cheie a Partidului Muncitorilor în ianuarie 2021, liderul nord-coreean Kim Jong Un a evidențiat asigurarea armelor hipersonice ca una dintre cele cinci sarcini principale din cadrul unui plan cincinal pentru consolidarea puterii militare, alături de dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale cu combustibil solid și a unui submarin nuclear.
Coreea de Nord a lansat prima sa rachetă hipersonică în septembrie 2021, denumind-o "armă strategică" destinată consolidării capacităților sale de apărare, cu toate că unii analiști sud-coreeni au descris testul drept un eșec.
În ianuarie 2022, oficialii din Seul au raportat că Coreea de Nord a testat o altă rachetă potențial hipersonică, care a zburat la altitudini relativ joase, cu o viteză de până la 10 ori viteza sunetului (12.348 km/h).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...