De la curmale dobrogene la banane. Care sunt noile soiuri exotice ale României. Expoziția USAMV București

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice organizează , între 30 septembrie şi 3 octombrie 2021, un eveniment la care vor fi prezentate și o serie de soiuri care au fost aclimatizate în țara noastră.

Toamna Horticolă Bucureşteană va reuni Staţiunile USAMV Bucureşti, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Pomicultură Pietroasa-Istriţa şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domnească.

Ce produse vor fi expuse

Sunt aduși laolaltă producători, institute şi staţiuni cu profil horticol din România care prezintă şi oferă spre degustare peste 150 de soiuri şi hibrizi româneşti de fructe și legume, precum şi soiuri recent introduse din străinătate: mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate şi hibrizi.

O prezenţă inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi la SCDCPN Dăbuleni.

Cei peste 50 de producători prezenţi la Toamna Horticolă Bucureşteană expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiţionale, must şi vin.

Nu vor lipsi sucurile naturale, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi unicul vin universitar din România, obţinut la SCDVV Pietroasa.

Evenimentul se va desfășura în Campusul Agronomie - Herăstrău, din Bd. Mărăşti, Nr. 59, între 30 septembrie şi 3 octombrie.

Citește și: Turcan vine cu formula salariului minim. Cât va primi ”în mână” un salariat

Tot acolo vor expune și cele 5 mari institute de profil din România: Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti - Mărăcineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură şi Floricultură Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole - Horting Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti Argeş, precum şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dăbuleni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Audit / Foto: Freepik
Grafic
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce interdicții de circulație pe șosele

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...

Nișișor Dan și Alexander Van der Bellen
China National Nuclear Corp.
Se schimbă Codul fiscal / Foto: Freepik
Dosare

Legea austerității, publicată în Monitorul Oficial

Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Românii se pregătesc de impact
Diana Buzoianu / Foto: Florin Răvdan
Schimb valutar / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Cristina Chiriac, CONAF
Nu scăpăm de caniculă
Bursa de Valori București
Transporturile și IT-ul trag în jos piața serviciilor pentru firme / Foto: Freepik
Sfaturi pentru a începe o afacere pe cont propriu
Diana Buzoianu
Ioana Dogioiu
Leonardo Badea
ANAF / Foto: DCBusiness
Microsoft și ANAF
Schimb valutar / Foto: Freepik

pixel