Deficitul de angajaţi din domeniul securităţii IT a SCĂZUT

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Sistem NOU de EVALUARE a ANGAJAȚILOR din sistemul PUBLIC
Sistem NOU de EVALUARE a ANGAJAȚILOR din sistemul PUBLIC
Deficitul de angajaţi din domeniul securităţii IT a scăzut, la nivel global, de la 4,07 milioane la 3,12 milioane, anual, ca urmare a migrării către sistemul de muncă "de acasă", determinat de pandemia de COVID-19, arată datele Cybersecurity Workforce Study întocmit de către consorţiul (ISC)2, citat de blogul din România a producătorului de soluţii de securitate informatică, Eset.

Conform raportului de specialitate, pe măsură ce deficitul de talente s-a diminuat, numărul practicanţilor în securitate a crescut în fiecare an cu 700.000 de profesionişti, ajungându-se la un număr de 3,5 milioane. Cu toate acestea, nivelurile de ocupare a forţei de muncă ar trebui să crească cu aproximativ 41% în SUA, respectiv cu 89%, la nivel mondial.

Totodată, trei din zece profesionişti (30%) au declarat că organizaţia din care fac parte a făcut trecerea la munca de la distanţă într-o singură zi, în timp ce aproape jumătate dintre cei chestionaţi au raportat că a fost nevoie de câteva zile sau până la o săptămână pentru a face această tranziţie şi pentru a asigura noile medii IT. De asemenea, nouă din zece experţi în securitate informaţiei au considerat că organizaţiile lor erau oarecum sau destul de pregătite pentru această schimbare.

Codul rutier. Ciudățenii știute de puțini șoferi

Potrivit sursei citate, satisfacţia generală a lucrătorilor din întreaga lume raportată la propriul loc de muncă este de 76%, iar aproape jumătate au spus că sunt "oarecum mulţumiţi", în timp ce o treime se arată foarte mulţumiti de poziţiile deţinute şi de activitatea desfăşurată.

Aproximativ două treimi (63%) dintre profesioniştii din domeniu urmăresc sau planifică să obţină un certificat în 2021, în condiţiile în care 8 din 10 persoane au susţinut că li se cere să deţină un tip de certificare. În acest context, angajaţii certificaţi câştigă, în medie, 85.000 de dolari/an, în timp ce aceia care nu deţin astfel de diplome câştigă mult mai puţin, cu o medie de 67.000 de dolari/an.

Pentru angajaţii care abia îşi încep cariera în domeniul securităţii cibernetice, cum ar fi cei din generaţia "Millenials" (între 24 şi 39 de ani, n.r.), salariul mediu poate fi de aproximativ 67.000 de dolari /an. În schimb, în cazul generaţiei "Baby Boomer" (cei născuţi după cel de-Al Doilea Război Mondial, n.r.), salariul mediu anual este de 112.000 de dolari.

Raportul Cybersecurity Workforce a fost realizat pe un eşantion de 3.790 de profesionişti în securitate cibernetică, angajaţi în organizaţii mici, medii şi mari din America de Nord, Europa, America Latină şi regiunea Asia-Pacific.

(ISC)2 este un consorţiu internaţional de certificare a securităţii sistemului informaţional, organizaţie non-profit, specializată în formare şi certificări pentru profesioniştii din domeniul securităţii cibernetice.

Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor energie electrică
Producătorii de litiu sunt euforici / Foto: Unsplash
Hală industrială
Donald Trump

Motivul pentru care Trump vrea mineralele rare ale Ucrainei

Donald Trump cere despăgubiri de la Ucraina și un acord...

Bani, lei / Foto: Agerpres
Foto: pexels.com
foto: pexels.com
Parlamentul de la Budapesta
Avion la sol / FOTO: Freepik
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel