Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
El a vorbit despre sumele record de garanții de anul acesta și despre alte amănunte pe care directorul FNGCIMM le-a dobândit în numele acestei instituții, alături de mediul bancar.
”În această perioadă de 5 ani, am început programul în 2020 și până când s-a închis, pe 30 iunie 2024, România a fost singura țară care a obținut prelungirea cadrului temporar Ucraina. Anul acesta am avut un buget record de garanții în nume și cont stat, în valoare de 10 miliarde pentru FNGCIMM, restul până la 13 a fost împărțirea în celelalte două fonduri, vorbim de Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Român de Contragarantare.
În ceea ce privește activitatea noastră, începând cu 1 iunie, până în prezent, Fondul Național de Garantare a acordat 91 mii de garanții în nume și cont stat, cele 21 de instituții financiar-bancare cu care avem convenție de colaborare, și pe această cale vreau să le mulțumesc și să le felicit pentru că au fost alături de mediul de afaceri din România, au finanțat economia României cu 73 miliarde de lei, cred că este cea mai mare infuzie de bani privați în economia României. Ministerul Finanțelor, prin Fondul Național de Garantare a acordat garanții în valoare de 62 miliarde de lei”, a spus Dumitru Nancu despre sumele care făcut posibilă dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră.
Cât despre programul anterior, acesta a menționat că:
”La 30 iunie s-a închis programul, acum suntem în analiza întregului program, pentru că la sfârșitul primului semestru anterior anului exercițiului fiscal facem impactul fiscal și spuneam că până în 2023, în decembrie, am avut un impact fiscal de 1/12, în sensul că un leu garantat de MF prin FNGCIMM a întors prin contribuții, taxe și impozite la bugetul de stat, 12 lei. Este cel mai sustenabil instrument financiar și acum, în urma analizei ex-ante pe care o vom realiza, sperăm ca până sfârșitul acestei luni să avem primele cifre ale întregului rapor, să vedem cât au contribuit cele 91.000 de IMM-uri la bugetul de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.