Din lipsă de bani, Crucea Roșie Internațională va concedia 1.500 de angajați

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este cu adevărat o veste proastă, în special pentru cei care CICR reprezintă salvarea
Este cu adevărat o veste proastă, în special pentru cei care CICR reprezintă salvarea
Organizația umanitară se confruntă cu o scădere a donațiilor și cu o creștere a costurilor din cauza inflației. Ea speră ca această reducere de personal să nu aibă prea multe consecințe asupra acțiunilor sale pe teren.

Este o veste îngrijorătoare, având în vedere importanța organizației în zonele sensibile, în special în Ucraina. Comitetul Internațional al Crucii Roșii, una dintre cele mai mari organizații umanitare din lume, a anunțat că va desființa aproximativ 1.500 de locuri de muncă din cauza fondurilor insuficiente.

Consiliul de administrație al CICR, care are 20.000 de angajați în peste 100 de țări, a aprobat, de asemenea, o reducere a cheltuielilor de 430 de milioane de franci elvețieni pe parcursul anului 2023 și la începutul anului 2024.

"Întrucât se așteaptă ca bugetele pentru ajutorul umanitar în străinătate să scadă în următorii doi ani, CICR va trebui să fie mai selectiv în direcționarea eforturilor sale către programele și locurile în care putem avea cel mai mare impact", se arată într-un comunicat al organizației cu sediul la Geneva.

Scăderea donațiilor

Inițial, CICR a făcut apel la donatorii săi pentru 2,8 miliarde de franci elvețieni (aproximativ aceeași sumă în euro), dar, la fel ca multe organizații de caritate, trebuie să se confrunte cu faptul că generozitatea este în scădere, în special din cauza sumelor importante alocate de aliații săi pentru a ajuta Ucraina să alunge din țară trupele lui Vladimir Putin, care au transformat fosta republică sovietică într-o ruină, distrugând viitorul a sute de mii de oameni. În aceste condiții, CICR și-a revizuit bugetul în scădere, la 2 miliarde de franci elvețieni.

În ceea ce privește reducerile de personal în următoarele 12 luni, CICR dorește să limiteze cât mai mult posibil disponibilizările, introducând o înghețare a angajărilor și mizând pe plecări naturale.

20 de locații vor fi închise

Cel puțin 20 dintre cele 350 de locații pe care CICR le administrează în prezent în întreaga lume vor fi închise, "de exemplu, acolo unde zona poate fi acoperită de un alt birou al CICR sau unde alți parteneri umanitari sau de dezvoltare pot prelua locul". "De asemenea, vom reduce și vom închide unele dintre programele noastre", a adăugat CICR, fără a le detalia.

"Vom împărtăși mai întâi informații despre aceste schimbări cu cei mai afectați de ele, cum ar fi comunitățile afectate, părțile interesate și personalul", a precizat CICR.

Un mediu provocator

Deși Comitetul subliniază că nu este neobișnuit ca apelurile sale de strângere de fonduri să fie subfinanțate la începutul anului, el subliniază că anul acesta lucrurile sunt puțin diferite.

"În acest an, ne confruntăm cu provocări simultane", explică organizația, citând promisiunile de la sfârșitul anului, care nu au atins nivelul așteptat, și o creștere a costurilor mai mare decât se aștepta în ultimul trimestru al anului 2022 din cauza inflației. "Din cauza acestor factori, am început anul 2023 cu un deficit de aproximativ 140 de milioane de franci", precizează organizația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel