Directorul general al BVB dezvăluie cele mai bune instrumente de economisire
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt recomandările unui specialist în domeniu
Care sunt recomandările unui specialist în domeniu
Banii trebuie economisiţi într-un mod eficient, să fie plasaţi în activele cele mai potrivite, precum acţiunile şi obligaţiunile listate, a afirmat, luni, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase.

"Cele mai potrivite active pentru a-ţi economisi banii sunt acţiunile şi obligaţiunile listate. Din păcate, românii nu investesc la bursă. Au o anumită percepţie absolut eronată despre piaţa de capital şi despre Bursa de Valori Bucureşti, că este un loc al speculaţiilor, doar al speculaţiilor. Este şi un loc al speculaţiilor, bineînţeles, dar nu este doar al speculaţiilor", a menţionat Adrian Tănase, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, cu ocazia debutului Global Money Week, adresată elevilor care vor să afle mai multe despre investiţii şi gestionarea finanţelor.

El a subliniat că românii consideră că bursa este un loc în care îşi pot pierde toţi banii, însă acest lucru se întâmplă "dacă nu ştii cum se gestionează investiţiile pe piaţa de capital".

"Piaţa de capital nu este doar pentru cei care au background financiar. Piaţa de capital este accesibilă oricărei persoane, indiferent de background-ul pe care îl are. Este accesibilă şi arhitecţilor, inginerilor, pictorilor (...) La şcoală învăţaţi să faceţi bani, să căpătaţi o anumită profesie. Noi vrem să vă învăţăm să îi şi păstraţi, să îi gestionaţi într-un mod eficient. Nu contează doar să faci bani, contează şi să ştii să-i păstrezi, să ştii să-i gestionezi astfel încât, în momentul în care nu vei mai putea să faci bani - va trebui să-ţi continui viaţa la aceleaşi standarde pe care le-ai avut în momentul în care ai fost competitiv.", a mai spus directorul general al BVB.

Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au organizat, luni, 20 martie, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, cu ocazia debutului Global Money Week, adresată elevilor care vor să afle mai multe despre investiţii şi gestionarea finanţelor. 

Citește și Ratele românilor. Adrian Negrescu: ”S-ar putea să ajungem la fundul sacului”

În legătură cu ratele românilor, care au crescut foarte mult în ultimele luni, considerați că ar fi o oportună o intervenție a statului în acest caz, eventual printr-un program, cum a fost cel de amânare a ratelor de anul trecut. 

”Am avut un program de amânare a ratelor, nu cred că a funcționat, pentru că românii s-au adaptat acestei situații. Fiecare încearcă să-și plătească ratele, dovadă că rata creditelor neperformante este, în România, la un minim record, un fapt care ridică multe semne de întrebare din punctul meu de vedere. Nu înțeleg din ce își plătesc românii ratele în condițiile în care ele au crescut cu 50-60% pentru majoritatea celor care au credite, decât prin prisma faptului că s-au focusat să plătească aceste rate în detrimentul altor cheltuieli. Și se vede acest lucru. Pentru că vânzările din zona alimentară, vânzările din zona de îmbrăcăminte, de încălțăminte, consumul în general a scăzut drastic în România, în lunile ianuarie și februarie, iar în martie se va confirma acest semn de scădere a consumului”, a spus expertul în cadrul emsiunii menționate. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel