Proprietarii de locuințe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinților, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii, notează Mediafax.
Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuință fără a se aștepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieții.
În schimb, proprietatea și datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.
Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranță” ipotecile între generații.
Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.
Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât și-ar putea permite altfel.
Citește și: Se întâmplă și la alții. Apartament de şapte metri pătraţi se vinde cu 50.000 de lire
Cine nu-și amintește de vâlva generată de celebra garsonieră din Cluj Napoca, de numai 11 metri pătrați, dată spre închiriere cu 200 de euro pe lună și, ulterior, scoasă la vânzare pentru 37.499 de euro! Se poate însă și mai rău sau mai bine, depinde cum privești lucrurile.
La Londra, cel mai mic APARTAMENT din capitala Marii Britanii a fost scos la vânzare pentru 50.000 de lire, deși locuința nu se întinde decât pe şapte metri pătraţi.
Ce încape în acest spațiu? Destule: un pat, un cuptor cu microunde, o chiuvetă, toaleta și dușul aferent și câteva rafturi, probabil pentru de toate, de la cărți la haine.
Amplasat în zona de Est a Londrei, acesta este considerat a fi cel mai mic apartament care a fost scos pe piaţă în capitala Marii Britanii. Preţul de pornire a licitaţiei a fost stabilit la 50.000 de lire sterline dar se aşteaptă ca el să crească, având în vedere că apartamentul a fost cumpărat pentru 103.500 de lire sterline în luna mai 2017.
Acest apartament este un exemplu a ceea ce experţii numesc un fenomen al caselor mici, alimentat de creşterea chiriilor şi preţurilor proprietăţilor imobiliare. Microapartamentele devin din ce în ce mai căutate şi din ce în ce mai mici, susţin experţii.
În cazul celui din Londra, spaţiul a fost maximizat prin amplasarea patului deasupra spaţiului de depozitare. Există şi o masă pliabilă pentru mâncat şi lucru. Toaleta şi duşul sunt într-o cameră separată. Proprietarul şi-a recuperat investiţia prin faptul că a perceput o chirie de 800 de lire pe lună.
Stuart Collar-Brown, directorul firmei My Auction, care va intermedia vânzarea apartamentului de şapte metri pătraţi spune că deşi acesta este cel mai ieftin apartament pe o rază de 16 kilometri, se aşteaptă ca acela care îl va cumpăra să fie un investitor şi nu cineva care îşi cumpără primul apartament, deoarece băncile nu acordă credite pentru proprietăţi mai mici de 30 de metri pătraţi. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.