Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Conform programului aprobat de factorii de decizie americani, până la mijlocul anilor 2030, această nouă arma ar trebui să înlocuiască toate cele 450 de rachete Muniteman III din dotarea forțelor de descurajare strategică a SUA.
Concursul pentru noua rachetă americană a fost anunțat încă din 2016. S-au înscris doi giganți, cu experiență uriașă în domeniu - Boeing și Northrop Grumman. În 2017, cele două companii au primit bani pentru schița proiectului - 349 și, respectiv, 329 milioane de dolari.
În 2019, Northrop Grumman a făcut o mutare inteligentă: a cumpărat compania Orbital OTK, firmă ce furniza Boeing un anumit tip de motoare pentru rachete. Unii au numit tranzacția drept o lovitură pe la spate. Alții au amintit că, în joc, sunt 85 de miliarde de dolari. Lăsat, practic, fără un instrument important, Boeing s-a retras din concurs. Northrop Grumman a fost declarat învingător.
Proiectul noii rachete balistice intercontinentale a primit denumirea GBSD (Ground based strategic deterrent). Arma este concepută să slujească 50 de ani, adică până în 2080, dacă livrările către beneficiar vor debuta la sfârșitul acestui deceniu. Informații despre ce va însemna această rachete sunt relativ puține. Se știe că va păstra dimensiunile Minuteman III pentru a nu fi necesară modificarea dispozitivelor de lansare.
Citește și Experții chinezi FAC PRAF arsenalul nuclear al Rusiei. INCREDIBIL
Se mai știe, de asemenea, că noua rachetă va avea o rază de acțiune de cel puțin 15.000 de kilometri și va lovi cu o precizie nemaiîntâlnită până acum, grație noilor echipamente digitale de ghidare. În plus, potrivit presei de specialitate, arma va putea distruge, practic, orice țintă aflată pe teritoriul Rusiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...