Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Euro și-a continuat deprecierea, îndepărtându-se tot mai mult de maximul ultimei luni, în condițiile în care peranța unei încetări a focului în Ucraina s-a estompat. Moneda americană a beneficiat, de asemenea, de fluxurile de refugiu, în condițiile în care negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina s-au blocat, deși acestea urmează să fie reluate vineri.
Următoarea ședință a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) va avea loc pe 5 mai, iar instrumentul FedWatch al CME Group indică o probabilitate de 68,8% de majorare a dobânzii cu jumătate de punct procentual. Aceasta ar urma după o majorare cu un sfert de punct la 16 martie, când Fed a început un nou ciclu de înăsprire a politicii monetare. Va urma o altă ședință a FOMC pe 14 și 15 iunie.
Economiștii se așteaptă ca raportul de vineri al Departamentului Muncii să arate că luna trecută au fost create aproape o jumătate de milion de locuri de muncă în SUA, rata șomajului scăzând, în timp ce creșterea salariilor se accelerează.
Strategii de la Westpac au scris într-o notă pentru clienți că potențialul de creștere a indicelui dolarului se menține "în contextul valurilor actuale de retorică acerbă a Fed și a unui profil agresiv care include aproape 100 de puncte de bază de creștere în următoarele două ședințe FOMC".Aceștia au prezis o depășire a valorii de 100 pentru indicele dolarului "în următoarele săptămâni".
Citește și De la gaze, la grâu. Războiul economic declanșat Putin se extinde
Moneda euroepană a scăzut cu 0,1%, la 1,10555 dolari, la ora 0800 GMT. "Euro a fost tras în jos de o corecție a randamentelor obligațiunilor din zona euro și de o scădere a optimismului în legătură cu progresele înregistrate în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina", a declarat Francesco Pesole, strateg FX la ING. "Piețele nu par să recompenseze în mod deosebit euro pentru scăderea prețului petrolului", a adăugat el.
Pe fondul scăderii prețului petrolului, coroana norvegiană, legată de mărfuri, și-a extins alunecarea până la minimul ultimelor două săptămâni față de dolar, la începutul tranzacțiilor de la Londra, înainte de a recupera ceva teren, până la 8,7865.
Criptomoneda bitcoin a scăzut cu 1,6%, până la 45.024 dolari, după ce a atins minimul ultimei săptămâni, în condițiile în care legiuitorii din Statele Unite și Uniunea Europeană au înăsprit poziția lor față de criptomonede. Luni, bitcoin a atins 48.234,00 dolari pentru prima dată de la începutul acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...