Surpriza de la pompă. Cât costă astăzi, 8 aprilie, benzina și motorina
Diferența de preț de la o zi la...
Senatorii americani au votat cu 56 de voturi pentru şi 44 împotrivă pentru continuarea procesul de destituire a fostului preşedinte. Şase republicani s-au alăturat democraţilor pentru a afirma constituţionalitatea acestui demers de punere sub acuzare a unui preşedinte care nu mai este în funcţie.
Şedinţa a început prin proiectarea unui film despre evenimentele din 6 ianuarie, care a inclus şi extrase din declaraţiile inflamatorii ale lui Donald Trump adresate susţinătorilor săi, precum şi scene cu violenţele produse cu prilejul asaltului asupra Capitoliului.
În cel de-al doilea proces de destituire a fostului preşedinte american Donald Trump, aleşii democraţi au susţinut că Senatul are dreptul de a pune sub acuzare un fost oficial pentru comiterea de ilegalităţi. Congresmanul democrat care conduce acuzarea, Jamie Raskin, a subliniat în intervenţia sa cu puternice accente emoţionale dimensiunea personală a evenimentelor din 6 ianuarie dorind să aducă aminte întregii Americii faptul că democraţia este o chestiune personală.
Citește și Joe Biden îi INTERZICE total lui Trump să mai facă acest lucru
Apărătorii lui Donald Trump au acuzat 'o instrumentalizare politică a procedurii de punere sub acuzare' care va 'diviza' Statele Unite, potrivit pledoariei avocatului fostului preşedinte republican, David Schoen. De asemenea, ei au susţinut că motivaţia demersului taberei democrate este aceea de a-l împiedica pe Donald Trump să candideze din nou la funcţie de preşedinte al ţării.
Democraţii vor avea nevoie de votul a cel puţin 17 republicani care să li se alăture pentru a obţine majoritatea de două treimi necesară pentru a-l condamna pe Donald Trump.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Diferența de preț de la o zi la...
Lideri financiari americani se...
Acțiunile asiatice au revenit...
Apple se prăbușește pe bursă...
Taxa clawback, un mecanism...
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Ministrul Fondurilor Europene,...
Camera de Comerț și Industrie a...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...