"Nu-l cunosc prea bine. Nu am vorbit prea mult cu el", a declarat Trump în grădina Casei Albe, înainte de o deplasare în Texas.
"Nu-i un om pe care să-l cunosc bine", a insistat el. Sondland "a susţinut la început alţi candidaţi, nu pe mine", a spus Trump, referindu-se la alegerile primare republicane din 2016.
Totuşi, într-un mesaj pe Twitter din 8 octombrie, Donald Trump părea mai puţin distant faţă de Gordon Sondland, un bogat om de afaceri pe care chiar el l-a numit ambasador şi care a donat un milion de dolari comitetului de nominalizare a lui actualului preşedinte. "Mi-ar plăcea foarte mult ca ambasadorul Sondland, care este cu adevărat un om de bine şi un mare american, să depună mărturie", a transmis atunci Trump.
Miercuri, el a citit în faţa reporterilor din nişte note scrise de mână care demonstrează, a susţinut el, că nu i-a cerut niciodată nimic omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în legătură cu rivalul său democrat Joe Biden.
Donald Trump, condamnat la plata unei amenzi. Milioane de dolari
Gordon Sondland "a avut o convorbire foarte scurtă cu mine". "A spus doar atât: ce doriţi? Şi iată răspunsul meu. Sunteţi gata? Camerele sunt pornite? 'Nu vreau nimic'. Asta i-am spus. Am spus de două ori", a explicat Trump.
"Nu vreau nimic. Nu vreau nimic. Nu vreau favoare contra favoare. Spuneţi-i preşedintelui Zelenski să facă ce este bine. Este ultimul cuvânt din partea preşedintelui Statelor Unite" - se putea citi pe notiţele prezentate de Trump, potrivit AFP.
Audiat în cadrul procedurii de destituire lansate de democraţii din Congres, o anchetă menită a stabili dacă Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru câştiguri politice personale, ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană a declarat miercuri că a dat curs "ordinelor" primite de la preşedinte în dosarul ucrainean.
Procedura de "impeachment" împotriva lui Trump a fost decisă după ce un "avertizor de integritate" a determinat publicarea conţinutului unei discuţii telefonice între preşedintele american şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski din 25 iulie, în cadrul căreia Trump i-a cerut interlocutorului să îl ancheteze pe Joe Biden, democrat bine plasat în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2020, în legătură cu activităţile din Ucraina ale fiului său Hunter Biden, care a fost membru în consiliul de supraveghere al companiei de gaz Burisma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...