Două companii solicită autorizații pentru exploatarea minieră în largul coastelor Norvegiei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ilustrație creată cu inteligența artificială
Ilustrație creată cu inteligența artificială
Două companii sunt interesate să înceapă exploatarea de minerale rare în largul coastelor Norvegiei.

Cele două companii sunt în căutarea unor suprafețe de teren în largul coastei norvegiene, unde speră să exploreze minerale, în ceea ce ar putea fi începutul unei noi industrii miniere controversate.

Acest proces face Norvegia prima țară care va începe producția comercială ăn astfel de exploatpri minere pentru metale utile în tranziția verde, cum ar fi cuprul, cobaltul și zincul, precum și elemente de pământuri rare.

Start-upul Loke, susținut de Technip, Wilhelmsen și Kongsberg Gruppen, a declarat pentru Reuters că a nominalizat un număr substanțial de perimetre care se concentrează pe zone cu cruste polimetalice, bogate în cobalt și elemente de pământuri rare.

"Suntem încurajați de potențialul semnificativ al resurselor și așteptăm cu nerăbdare prima rundă de acordare a licențelor", a declarat directorul executiv Walter Sognnes pentru Reuters într-un e-mail.

Green Minerals, listată la bursa de la Oslo, a declarat că a nominalizat patru zone, fiecare dintre ele cuprinzând mai multe loturi. Compania se așteaptă să înceapă extracția în 2028, potrivit unei prezentări recente pentru investitori.

Grupurile de mediu, inclusiv Greenpeace, au cerut un moratoriu global asupra exploatării miniere a mineralelor de pe fundul mării, argumentând că aceasta poate provoca daune ireversibile unor forme de viață puțin cercetate.

Guvernul norvegian spune că faza de explorare ar trebui să ajute la stabilirea impactului potențial al extracției de minerale de pe fundul mării și, de asemenea, să ofere mai multe cunoștințe despre organismele de pe fundul mării.

Firma petrolieră norvegiană Aker BP a refuzat să spună dacă a depus cerere pentru obținerea de licențe de explorare și exploatare, dar a declarat anterior că ar fi interesată să exploreze potențialul resurselor.

Guvernul de la Oslo își propune să elibereze primele licențe în 2025, dar companiile vor avea nevoie de aprobări separate pentru a începe producția.

Parlamentul țării, care a decis în ianuarie să deschidă zone vaste din Marea Norvegiei și din Marea Groenlandei pentru această nouă industrie potențială, va trebui, de asemenea, să aprobe primele proiecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania cheltuie 3 miliarde de euro pentru a combate inflația

Guvernul spaniol a adoptat marți un pachet de măsuri de...

Canicula lasă unii consumatori fără energie electrică

Rețeaua electrică nu face față consumului crescut în...

Tesla recheamă mii de Cybertrucks

Tesla recheamă 11.688 de camionete electrice Cybertruck, deoarece o...

Nvidia destabilizează piețele bursiere. Europa este pe roșu

Când Nvidia strănută, piețele bursiere se cutremură....

Airbus avertizează în legătură cu rezultatele companiei

Airbus și-a redus obiectivele anuale din cauza...


pixel