După 99 ani de activitate, o companie americană de logistică se închide şi lasă 30.000 de persoane fără loc de muncă

Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
După 99 ani de activitate, o companie americană de logistică lasă zeci de mii de oameni fără salarii
După 99 ani de activitate, o companie americană de logistică lasă zeci de mii de oameni fără salarii
Compania de transport marfă cu camioane, Yellow, veche de 99 de ani, se închide, lăsând 30.000 de persoane fără loc de muncă.

Yellow Corp, o companie de camioane cu o vechime de 99 de ani, care a fost cândva un jucător dominant în domeniul său, și-a întrerupt duminică operațiunile și va concedia toți cei 30.000 de angajați.

Compania s-a aflat în luptă cu sindicatul Teamsters, care reprezintă aproximativ 22.000 de șoferi și lucrători din cadrul companiei, arată CNN.

Până la mijlocul săptămânii trecute, compania a încetat să preia marfă de la clienții săi și a livrat doar marfă aflată deja în depozitele ei, potrivit sindicatului.

"Vestea de astăzi este nefericită, dar nu surprinzătoare. Yellow a dovedit în mod istoric că nu s-a putut autogestiona, în ciuda concesiilor de miliarde de dolari făcute lucrătorilor și a sutelor de milioane de dolari în fonduri de salvare din partea guvernului federal. Aceasta este o zi tristă pentru lucrători și pentru industria americană de transport de marfă", a declarat președintele sindicatului Teamsters, Sean O'Brien, într-o declarație.

Oficialii companiei nu au răspuns la numeroasele solicitări de comentarii.

Compania are sediul în Nashville, Tennessee, dar există peste 300 de terminale din întreaga țară. Experții în domeniu consideră că motivul închiderii este dat de datorii.

"Teamsters făcuseră o serie de concesii complicate care i-au adus aproape de paritatea salarială cu transportatorii nesindicaliști", a declarat Tom Nightingale, CEO al AFS Logistics, o firmă de logistică terță care plasează anual mărfuri în valoare de aproximativ 11 miliarde de dolari la diferite companii de transport rutier în numele expeditorilor. El a spus că firma a început să își asume datorii semnificative în urmă cu 20 de ani pentru a achiziționa alte companii de transport rutier.

"Acum, datoriile lor sunt pur și simplu enorme", a spus el, indicând o datorie de 1,5 miliarde de dolari în contabilitate.

 

Cum s-au depreciat acțiunile companiei

 

Închiderea este o veste proastă nu numai pentru angajații și clienții săi, care, în general, foloseau Yellow pentru că oferea unele dintre cele mai ieftine tarife din sectorul transporturilor rutiere, ci și pentru contribuabilii americani. Compania a primit un împrumut de 700 de milioane de dolari de la guvernul federal în 2020, împrumut care a dus la deținerea de către contribuabili a 30% din acțiunile sale în circulație. Iar compania încă mai datora Departamentului Trezoreriei peste 700 de milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport trimestrial, aproape jumătate din datoria pe termen lung din registrele sale.

Acțiunile Yellow's au pierdut 82% din valoare între momentul acelui împrumut și închiderea de joi, după ce au fost anunțate planurile de faliment, închizând la doar 57 de cenți pe acțiune. Vineri a urcat cu 14 cenți pe acțiune, dar a rămas în continuare un așa-numit penny stock.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor energie electrică
Bani, lei / Foto: Agerpres
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
foto: pexels.com
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

pixel