După Franța, vine rândul Germaniei la greve
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Luni vor fi probleme majore pe Aeroportul din Frankfurt
Luni vor fi probleme majore pe Aeroportul din Frankfurt
După ce Franța a fost complet perturbată de grevele sindicaliștilor, acum vine rândul și Germaniei.

Conducerea aeroportului internațional din Frankfurt a anunțat că nu va putea asigura servicii regulate pe 27 martie, deoarece lucrătorii vor declanșa o grevă de o zi la cel mai mare centru aviatic din Germania, adăugându-se astfel la perturbările care au afectat piața europeană a călătoriilor timp de luni de zile, pe fondul unor dispute salariale persistente.

Aeroportul a avertizat cu privire la "perturbarea masivă" a traficului aerian, spunând că "toate sarcinile care permit operarea completă a zborurilor sunt suspendate din cauza grevei" din acea zi, potrivit unui comunicat. Pasagerii, inclusiv cei care se schimbă pe aeroportul din Frankfurt, ar trebui să evite călătoriile către acest hub în această zi, a precizat operatorul aeroportuar Fraport în comunicat. 

Grevele au afectat industria aviatică timp de luni de zile, deoarece lucrătorii din domenii precum manipularea bagajelor și serviciile de securitate încearcă să obțină salarii mai mari pe fondul reducerii costului vieții. Disputa lovește industria înainte de perioada de vârf a călătoriilor, în contextul în care se apropie Paștele și călătorii se întorc în număr mare după ani de restricții Covid.

Macron vrea să treacă fără vot noua lege a pensiilor în timp ce Parisul se află sub asediul gunoaielor

Președintele Emmanuel Macron se va folosi de puterea executivă pentru a-și impune nepopulara reformă a pensiilor, prin care vârsta de pensionare în Franța va crește la 64 de ani, ocolind efectiv camera inferioară a parlamentului.

Proiectul de lege privind pensiile a fost dezbătut în parlament timp de șase săptămâni înainte de a deveni clar că Macron nu a putut aduna suficiente voturi, ceea ce a determinat guvernul să invoce prevederea constituțională cunoscută sub numele de articolul 49.3, care permite adoptarea unei legi fără vot. 

În cazul în care Macron pierde votul de încredere, legea pensiilor ar fi anulată, iar guvernul ar trebui să demisioneze. Însă o astfel de mișcare ar necesita sprijinul unor parlamentari conservatori. 

Milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de această propunere, majoritatea francezilor opunându-se reformei. Dar prezența la vot a scăzut la marșurile recente, iar sondajele au arătat că majoritatea oamenilor se așteptau ca proiectul de lege să treacă.  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel