EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
În cabină / FOTO: Freepik
În cabină / FOTO: Freepik
Compania aeriană britanică deschide un program de pregătire a piloților ce permite aspiranților cu puțină experiență sau deloc să ajungă în cockpit în aproximativ doi ani.

EasyJet are probleme de personale. De la începutul anului, compania aeriană low-cost britanică a continuat să anunțe deschiderea de noi linii, ceea ce înseamnă că are și nevoie de noi angajați. 

Până în 2028, EasyJet plănuiește să recruteze 1.000 de piloți. În acest scop, compania a anunțat deschiderea noului său program, „EasyJet Generation 2024”, și a relansat deja candidaturi de la 200 de piloți aspiranți pentru acest an.

Compania aeriană low-cost vrea și ea să pună capăt unui tabu: postul de pilot nu este rezervat doar bărbaților. Pornind de la premisa că femeile reprezintă doar 6% numărul total de piloți din lume, EasyJet mizează pe această nouă formulă de recrutare pentru a atrage și mai multe doamne. 

Pentru că deja în Europa pentru companie lucrează 300 de femei, inclusiv 99 de căpitani. EasyJet spune că își continuă „eforturile de a combate stereotipurile și prejudecățile din jurul profesiei de pilot pentru a încuraja mai multe femei să depună candidatura”.

Pregătire teoretică și practică

Noul său program de pregătire le permite piloților aspiranți să intre în cabina unui avion de linie Airbus A320 pe funcție de copilot în doar doi ani, indiferent dacă pilotul aspirant are sau nu experiență. Cu toate acestea, trebuie să îndeplinești anumite criterii, cum ar fi să ai 18 ani, cu rezultatate bune la câteva discipline, în special la matematică, științe și limba engleză. Cu toate acestea, nu este necesară nicio diplomă sau calificare superioară. De asemenea, trebuie să ai cel puțin 157 cm înălțime și să poți obține un certificat medical de clasa 1 de la EASA (Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene).

Pregătirea teoretică este asigurată în academiile de aviație CAE din Gatwick, Milano, Bruxelles sau Madrid, înainte de pregătirea practică în Statele Unite. Într-un comunicat de presă, căpitanul și șef de formare a piloților de la EasyJet, Kate West, evidențiază o „profesie fantastică” și subliniază abilitățile necesare, precum „comunicarea și rezolvarea problemelor”. 

Ea amintește, de asemenea, că „diversitatea este extrem de valoroasă” și, prin urmare, „lupta împotriva stereotipurilor legate de profesia noastră este esențială pentru a realiza acest lucru”. Înainte de a încheia: „Știm că există întotdeauna mai multe de făcut pentru a consolida diversitatea sub toate formele ei.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel