Elena Udrea renunță la avocați. Cum explică decizia

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Elena Udrea
Elena Udrea
Elena Udrea a declarat luni că fosta şefă a DIICOT Alina Bica "nu mai calcă în România".

"Cu Alina Bica am mai vorbit. Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România, nu mai vine în România. (...) De data aceasta, aşa cum v-am spus pe fugă la prima întâlnire, cred că lucrurile se schimbă în bine în justiţie şi cred că am şansa să mă apăr corect şi că argumentele mele, care sunt probate şi în fapt şi în drept, vor fi avute în vedere. Voi participa şi mă voi implica activ în procesele mele de data aceasta, lucru pe care nu l-am făcut înainte ştiind că orice aş face soarta mea era pecetluită. Acum, cred că am o şansă să mă apăr în faţa acestor acuzaţii care s-au formulat împotriva mea, pe vremea când acuzaţiile se făceau aşa de uşor cu un denunţ", a afirmat Udrea.

Declaraţia a fost făcută la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde a avut loc un nou termen în procesul în care Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor.

În legătură cu acest proces, Udrea şi-a exprimat speranţa că dosarul va fi retrimis la DNA.

"S-au pus concluzii în ceea ce priveşte probele administrate în camera preliminară şi cererile şi excepţiile depuse în cameră preliminară. (...) A fost o dezbatere cu argumente, frumoasă, care a durat ceva şi speranţa este că acest dosar se va întoarce din nou la procurori, aşa cum a fost întors în luna februarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acest dosar este acela despre care doamna procuror Iorga Moraru a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară, presiuni făcute de doamna Kovesi. Instanţa a trimis dosarul în februarie înapoi la procurori, pentru că este un dosar prost făcut. Procurorii l-au retrimis la instanţa de judecată, iar speranţa mea este că se va întoarce la procurori şi în urma unei analize serioase şi fără ranchiună vor închide acest dosar la DNA", a spus Elena Udrea.

Iubitul Elenei Udrea, în faliment. Cifre greu de crezut

Iniţial, acest dosar a fost trimis în judecată în decembrie 2017, dar în faza camerei preliminare judecătorii ÎCCJ au stabilit că trebuie eliminate o serie de probe din dosar, respectiv o serie de mesaje email, context în care au restituit, definitiv, cauza la parchet.

DNA susţine că, în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri (Bogdan Buzăianu - n.r.), prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA.

Influenţa fostului demnitar, notează anchetatorii, ar fi fost necesară în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Din suma promisă, Udrea a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii.

Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinţă şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media, Elena Udrea a preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel