Elon Musk a făcut din birourile Twitter dormitoare

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk a făcut din birourile Twitter dormitoare / Photo by greenwish
Elon Musk a făcut din birourile Twitter dormitoare / Photo by greenwish
Dormitoarele și aspectul hotelier al unor camere din sediul central al Twitter l-au determinat pe Elon Musk să afirme că doarme în biblioteca Twitter, după ce angajații au observat că au fost montate paturi și dulapuri

Directorul general al SpaceX și Tesla, Musk, ca răspuns la reacțiile de respingere a dormitoarelor amenajate pe proprietatea sediului Twitter, susține că și-a făcut patul în biblioteca Twitter.

Musk, în vârstă de 51 de ani, a fost criticat de unii pentru că ar fi transformat birourile Twitter în camere de dormit, unde angajații pot rămâne în cazul în care munca lor îi duce până târziu în noapte.

Compania este acum sub investigație în urma unei plângeri care susține că unele birouri au fost transformate în dormitoare.

Elon Musk pare să fi răspuns la astfel de critici, ironizându-le în mod deschis pe Twitter, afirmând că a dormit în biblioteca sediului central al Twitter.

Făcând un tweet despre afirmația sa, Musk a spus: "Am dormit pe o canapea în biblioteca Twitter și nu port niciodată papuci".

Tweetul său, care a atras peste 100.000 de like-uri și mii de retweet-uri, a fost un răspuns la un utilizator care a scris despre afirmațiile potrivit cărora Musk ar fi dormit în sediu în urma preluării platformei de socializare.

Potrivit unui angajat anonim, părți ale biroului au fost transformate în "dormitoare modeste", cu saltele și perdele, potrivit The Guardian.

Dormitoarele adăugate la sediul central al Twitter vin la doar o lună după ce Musk a trimis un e-mail la nivelul întregului personal în care spunea că cei care au rămas în companie trebuie să fie "extrem de duri" în dedicarea lor.

Un alt fost lucrător a declarat că adăugările de dormitoare au făcut ca locul să pară straniu de asemănător cu cel al unui "hotel", a relatat BBC.

De atunci, Musk a respins criticile privind dormitoarele și ancheta ulterioară, sugerând că investigațiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe moartea unui tânăr care a ingerat fentanil decât pe "furnizarea de paturi pentru angajații obosiți", potrivit DailyStar.

"Luna tatălui" se dublează. Ce se întâmplă cu indemnizația pentru creșterea copilului

Este vorba despre o modificare adusă cadrului legislativ privind concediul de creștere și indemnizația aferentă. Printre alte schimbări se regăsește inclusiv posibilitatea ca respectiva indemnizația să fie executată silit pentru orice tip de datorie. 

Să o luăm însă pe rând. ”Luna tatălui", cum este cunoscută perioada din interiorul concediului de creștere a copilului (CCC)  în care tatăl poate sta acasă cu copilul, în timp ce mama se întoarce la muncă, va acoperi două luni, nu doar una ca în prezent, se arată în OUG 164/2022 care va modifica, în curând, OUG 111/2010 privind concediul de creștere și indemnizația aferentă. 

Din actul normativ reiese că perioada totală din concediul de creștere a copilului care este alocată persoanei care nu a solicitat acest drept crește la cel puțin două luni, față de cel puțin o lună. Astfel, "luna" tatălui se transformă în "lunile" tatălui.

În același timp, dacă persoana care nu solicită dreptul la concediul care i se cuvine, respectiv cele cel puțin două luni, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia. Mai exact, dacă celălalt părinte nu intră în CCC, indiferent că vorbim despre tatăl sau mama copilului, indemnizația aferentă va fi acordată doar până la vârsta de 1 an și 10 luni a copilului sau 2 ani și 10 luni, în cazul copilului cu handicap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Locuri de muncă
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu

pixel