Elon Musk a vândut o grămadă de acțiuni Tesla pentru că are nevoie de bani
Autor: Simona Haiduc | 10 aug 2022, 09:02
Elon Musk una zice și alta face
Elon Musk una zice și alta face
Fondatorul și directorul general al Tesla și cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a vândut aproximativ 7,9 milioane de acțiuni ale producătorului de automobile electrice pentru aproximativ 7 miliarde de dolari. Acțiunile au fost vândute între 5 și 9 august, a anunțat The Wall Street Journal, citând datele publicate de  Comisia pentru valori mobiliare și piețe din SUA.

Cel mai bogat om din lume, Ilon Musk, a vândut acțiuni Tesla în valoare de 6,88 miliarde de dolari în ultimele zile. Potrivit datelor autorității de reglementare, fondatorul și directorul general al Tesla a vândut de vineri, 5 august, până marți, 9 august, aproximativ 7,9 milioane de acțiuni ale producătorului de automobile electrice. 

Interesant este că, în urmă cu numai câteva zile, miliardarul anunțase, după cum amintește cotidianul american, că nu intenționează să vândă acțiuni suplimentare în cadrul companiei. Musk însuși a răspuns urmăritorilor săi de pe Twitter spunând că vrea să prevină o vânzare de urgență a acțiunilor dacă va fi nevoit să finalizeze preluarea rețelei sociale, la care a renunțat în iulie. De asemenea, el a spus că va răscumpăra acțiunile Tesla în cazul în care preluarea Twitter eșuează. 

Operațiuni și postări pe Twitter

Cel mai bogat miliardar din lume, Elon Musk, a vândut aproape 9,6 milioane de acțiuni Tesla, în valoare de 8,5 miliarde de dolari, în trei zile, la sfârșitul lunii aprilie, a anunțat publicația americană Forbes, citând documente depuse la Securities and Exchange Commission. Joi, 28 aprilie, seara, Musk a scris pe Twitter că nu mai are planuri de a vinde acțiuni Tesla. În iulie, miliardarul a decis să renunțe la tranzacția de achiziție a rețelei sociale din cauza îndoielilor privind fiabilitatea datelor referitoare la numărul de conturi false de pe aceasta.

Musk a avut apoi nevoie de bani pentru a plăti achiziția planificată a Twitter. Pe 25 aprilie, omul de afaceri a fost de acord să cumpere serviciul de microblogging pentru 44 de miliarde de dolari. După cum scria atunci WSJ, vânzarea acțiunilor ar putea slăbi controlul lui Musk asupra Tesla. De exemplu, Alphabet Inc. (compania-mamă a Google) și Meta (recunoscută ca fiind extremistă și interzisă în Rusia) au mai multe clase de acțiuni, ceea ce conferă fondatorilor drepturi de vot mai valoroase decât acționarii obișnuiți.

Tesla nu are o astfel de structură. Bloomberg estimează că Musk, în vârstă de 51 de ani, a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 32 de miliarde de dolari în ultimele 10 luni. Vânzarea a început în noiembrie, după ce acesta a chestionat utilizatorii Twitter dacă ar trebui să își reducă participația la platformă.

Citește și Viața lui Elon Musk se complică grav din cauza unui judecător

La jumătatea lunii trecute, Twitter l-a dat pe Elon Musk în judecată iar magistratul care va judeca dosarul are o reputație care ar trebui să îl sperie pe șeful Tesla.

Judecătorul care supervizează procesul de 44 de miliarde de dolari intentat de Twitter Inc împotriva lui Elon Musk are reputația de magistrat care ia decizii  fără menajamente, precum și distincția de a fi unul dintre puținii juriști care a ordonat vreodată unui cumpărător reticent să încheie o fuziune corporativă din SUA.

Kathaleen McCormick a preluat postul de cancelar al Court of Chancery anul trecut, fiind prima femeie în această funcție. Miercuri, ei i-a fost repartizat dosarul în care se judecă plângerea Twitter, care urmărește să-l oblige pe Musk să finalizeze tranzacția de achiziționare și care promite să fie una dintre cele mai mari confruntări juridice din ultimii ani.

Spre deosebire de comportamentul impetuos și volatil al lui Musk, ea este cunoscută ca fiind o persoană care vorbește încet, abordabilă și amabilă - dar și o persoană care își menține poziția. Ea pledează pentru respect în rândul justițiabililor și pentru integritate la conferințele juridice. Citește în continuare AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Zi nefastă pentru Bursa de la Bucureşti

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe aproape...

Banca Mondială: Redresarea economică a fost inegală

Şocurile provocate de pandemia de COVID-19 şi invadarea...

Germania acuză SUA că vinde gazele la "prețuri astronomice"

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a reproșat...

Programul Digitalizarea IMM-urilor. Află toate detaliile

Programul Digitalizare IMM-uri 2022.

Curs BNR. Dolarul scade sub 5 lei. Leul prinde puteri

Moneda naţională s-a apreciat, miercuri, în raport cu...

45% dintre angajații români își caută un nou job

Conform unui recent sondaj 45% dintre salariații din...

Alocații majorate cu 100% pentru aceste familii

În actuala criză, și de fapt ca în orice criză, cei mai...

Plafonare temporară a prețului la gaze, o variantă pentru UE

Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare...

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita,...

Crossuri externe