Elon Musk, acuzat că amplifică protestele din Marea Britanie pe platforma sa, X

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
Elon Musk a fost acuzat că a amplificat revoltele extremei drepte în Marea Britanie, în desfășurare de o săptămână, prin declarațiile sale de pe propria platformă de socializare, X.

Acest lucru a stârnit apeluri către guvern să accelereze punerea în aplicare a legilor privind controlul conținutului online periculos.

Dezinformările și apelurile la violență s-au răspândit pe rețelele de socializare în ultima săptămână, iar la scurt timp grupurile de extremă dreaptă și antimusulmane au ieșit în stradă, ciocnindu-se cu autoritățile, pe baza știrilor false privind identitatea unui criminal din Southport.

În timp ce manifestanții se confruntau cu poliția în unele orașe, Musk s-a alăturat dezbaterii pe platforma sa X, opinând că acest conflict de amploare era "inevitabil" în Marea Britanie. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Keir Starmer a declarat că "nu există nicio justificare" pentru astfel de comentarii.

În mod separat, Starmer a avertizat companiile de social media că tulburările violente provocate online reprezintă o infracțiune, adăugând în același timp că trebuie găsit un "echilibru" în gestionarea acestor companii.

Un proiect de lege privind siguranța online în Marea Britanie a fost promulgat în octombrie, dar nu a fost încă pus în aplicare. Aceasta conferă autorității de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, competența de a amenda companiile de social media cu până la 10% din cifra de afaceri globală în cazul în care se constată că acestea încalcă legea, de exemplu prin nerespectarea de către poliție a conținutului care incită la violență sau terorism.

Ofcom lucrează acum la modul în care va pune în aplicare legea, aplicarea acesteia nefiind prevăzută până la începutul anului viitor. În urma violențelor recente, unii solicită ca normele să fie puse în aplicare mai devreme.

Adam Leon Smith, membru al British Computer Society, Chartered Institute for IT, dorește ca Ofcom să înceapă să aplice Legea privind siguranța online cât mai curând posibil, a declarat el pentru Reuters.

"Trebuie să existe un punct de cotitură în care un proprietar de platformă miliardar străin trebuie să își asume o anumită responsabilitate pentru gestionarea unei rețele toxice de roboți care a devenit una dintre principalele surse de știri false și dezinformare în Regatul Unit", a spus el.

Legile care reglementează siguranța online sunt așteptate de mult timp, a declarat Kirsty Blackman, deputat al Partidul Național Scoțian.

"Aș sprijini propunerile de accelerare a calendarului", a spus ea. "Cerințele ar trebui introduse cât mai curând posibil, în special pentru cele mai mari și mai riscante platforme."

Un purtător de cuvânt al Ofcom a declarat: "Ne mișcăm rapid pentru a pune în aplicare Legea privind siguranța online, astfel încât să o putem aplica cât mai curând posibil.

Până acum postările pe X ale lui Musk pe această temă au fost citite de zeci de milioane de utilizatori.

O postare care conținea informații înșelătoare despre autorul crimei care a declanșat protestele din mai multe orașe britanice a fost văzută de 53 de milioane de ori. O alta, în care a sugerat că comunitățile musulmane beneficiază de o protecție nejustificată din partea poliției, a fost vizualizată de 54 de milioane de ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup

pixel