Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Conform informațiilor CNBC, Musk a depus o nouă cerere în instanțele americane pentru a împiedica transformarea OpenAI într-o companie orientată complet spre profit.
Vineri, avocații lui Musk, alături de reprezentanții startup-ului său de inteligență artificială xAI și Shivon Zilis, fost membru al consiliului de administrație al OpenAI, au depus o solicitare de injoncțiune preliminară împotriva OpenAI. În documente se afirmă că această injoncțiune poate bloca OpenAI să impună condiții care să descurajeze investitorii să finanțeze concurenți, cum ar fi xAI sau alte companii similare.
Un conflict de lungă durată
Este cea mai recentă acțiune dintr-o serie de procese inițiate de Elon Musk împotriva OpenAI. Cofondator al organizației în 2015, Musk declară că a fost înșelat de Sam Altman, care ar fi transformat OpenAI dintr-o organizație non-profit într-un partener al gigantului tehnologic Microsoft.
În martie, Musk a depus o primă plângere împotriva lui Altman și Greg Brockman, alt cofondator al OpenAI, pe care-l acuză de fraudă, conspirație și publicitate falsă. Ulterior, Musk a retras această plângere, dar a revenit cu noi acuzații, inclusiv încălcări ale legislației antitrust, în care susține că Microsoft și OpenAI au impus investitorilor restricții care să excludă susținerea concurenților.
Conform CNBC, în solicitarea de injoncțiune, echipa de avocați a lui Musk susține că OpenAI ar trebui împiedicată să beneficieze de „informații sensibile obținute în mod incorect” sau de colaborări între consiliile de administrație ale Microsoft și OpenAI.
De la colaborare la competiție
Elon Musk, care și-a retras investițiile din OpenAI, a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai organizației. Musk consideră că inteligența artificială, dacă nu este gestionată corespunzător, reprezintă un risc major pentru viitorul umanității.
Pentru a-și susține viziunea, în 2023 Musk a fondat xAI, un startup de inteligență artificială, cu scopul declarat de a dezvolta o tehnologie AI „mai sigură și etică”.
Războiul juridic în curs dintre Musk și Altman ar putea remodela peisajul competiției în industria inteligenței artificiale, o zonă în care investițiile masive și influența unor jucători precum Microsoft continuă să definească ritmul și direcția inovației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...