Elon Musk, despre noua platformă de socializare
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vânzarea agresivă de acțiuni a dăunat valorii acestora pe Bursă
Vânzarea agresivă de acțiuni a dăunat valorii acestora pe Bursă
Elon Musk se „gândește serios” să înființeze o nouă rețea socială, a anunțat miliardarul pe Twitter, potrivit Reuters. El a lansat un sondaj online, în care a întrebat dacă rețelele sociale actuale respectă libertatea de exprimare. 

CEO-ul Tesla a scris că libertatea de exprimare este "esențială pentru o democrație funcțională" și a întrebat: "Credeți că Twitter aderă riguros la acest principiu?".

Peste un milion de voturi au fost exprimate în cadrul Tweetului viral - majoritatea oamenilor alegând "Nu".

Musk a urmat sondajul cu un alt tweet destul de sinistru, scriind: "Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție".

Tweeturile misterioase au determinat mulți oameni online să teoretizeze care ar putea fi "consecințele" la care a făcut aluzie.

Un utilizator a scris: "Vă rugăm să cumpărați Twitter".

O a doua persoană a răspuns: "Aș prefera să își facă propria platformă".

Primele automobile Tesla vor ieşi marţi de pe liniile de asamblare ale uzinei din Germania

Alții s-au certat cu privire la semnificația libertății de exprimare și dacă alegerea majoritară a lui "nu" a fost de fapt corectă.

Dacă Elon Musk va crea o nouă platformă socială, se va alătura unui grup din ce în ce mai mare de companii care se poziționează ca susținătoare ale libertății totale de exprimare și care speră să atragă useri care se simt „reprimați” pe platforme cum sunt Twitter, Facebook, YouTube.

Niciuna dintre aceste companii - incluzând rețeaua socială a lui Donald Trump, Truth Social, competitorii rețelei Twitter, Gettr și Parler, sau platforma video Rumble - nu s-au apropiat până acum de traficul și popularitatea principalelor platforme sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel